Американският флот потвърди автентичността на три видеоклипа с НЛО (ВИДЕО)

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Искат нова дефиниция за понятието „автомобил“ Инициативата е на Jaguar

Министър Банов връща от Германия незаконно изнесени български археологически ценности

Комплексни екипи ще изследват причините за тежките катастрофи 96% вина на шофьорите е само според първоначален оглед, каза шефката на агенцията за пътна безопасност

Ураганът „Умберто“ остави без ток 22 000 домакинства и предприятия без ток на Бермудите

Движението „5 звезди“ се присъединява към „Зелените“ в Европейския парламент

Майк Помпео: Няма да толерираме поведението на Иран

Томислав Дончев: Местните избори ще са оценка за свършеното през изминалите години

Десетки жертви при атентат с камион бомба в Афганистан

Какво е, когато играят “Челси” и “Милан”? Отговорът на радио Ереван

Редовната казарма – ах, този политмираж

Лечението на Стефан Данаилов продължава в санаториума на ВМА в Хисаря

Вижте как съвестен шофьор възхити социалните мрежи (СНИМКА)

Заплашената с нож готвачка в детска градина: Добре съм, оставам на работа

Кметът на Шумен гостува с делегация на побратимена Браила Ансамбъл "Лудоселци" весели румънците

По покана на кмета на Браила Виорел Мариан Драгомир официална делегация от Шумен посети румънския град на празника му. Градоначалникът на Шумен Любомир Христов гостува заедно със зам.-кметът по финансовите въпроси Татяна Костова и общинският съветник Деница Спасова. Представителите на община Шумен присъстваха на тържествения парад на румънския речен военен флот.

В празненствата „Дни на Браила“ Шумен участва и с концертна програма – самодейците от фолклорен ансамбъл „Лудоселци“ към НЧ „Развитие“, Дибич, обраха овациите на публиката. Извън предварителната програма бяха поканени от ръководството на побратимения град да се включат и в заключителния концерт, който по традиция е кулминацията на празника.

В конферентната зала на театър „Мария Филоти“ бе подредена изложбата „Моят град“ – картини, рисувани от ученици от СУ „Сава Доброплодни“, възпитаници на преподавателката Деница Спасова.

Картините били забелязани от кмета на Браила по време на неговата визита в Шумен на 11 май тази година и той изявил желание изложбата да им гостува. По идея на домакините платната бяха експонирани в голямата конферентна зала на театъра, където се състоя и срещата на кметския екип на Браила с гостуващите делегации, така че всички официални лица да могат да видят шуменските пейзажи.

„Браила е град, за който всяко българско дете научава още в класната стая. Лично аз обаче, сега разбирам защо нашите емигранти са се установявали в Браила. Защото усещам онова гостоприемство, благодарение на което именно в Браила са се случили ред значими събития от възрожденската ни история. От името на целия български народ – благодаря!“, каза в обръщението към румънския си колега кметът на Шумен Любомир Христов.

Преди отпътуването си за България делегацията поднесе цветя пред бюста на поета-революционер Христо Ботев и посети българската църква в Браила, чийто ремонт е вече към финала си. Въпросът за довършване на реставрацията бе поставен пред Виорел Мариан Драгомир през май в Шумен от Любомир Христов, след което от бюджета на Браила бяха отпуснати допълнителни средства. С тях общата сума за ремонта надхвърли 40 000 евро.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.