Кметът на Шумен покани отлични ученици да издигнат флага на града

Кметът на Шумен Любомир Христов се срещна в сряда с ученици от ППМГ „Нанчо Попович“, които завоюваха призови места на Националната олимпиада по техническо чертане, която се проведе от 19 до 21 април в София, и на Националната олимпиада по гражданско образование от 19 до 21 април в Трявна. "Гордея се с вашите успехи“, обърна се кметът към учениците и отправи покана към тях да издигнат флага на града по време на официалната церемония за Деня на Шумен – 11 май.

На срещата присъстваха Даринка Вълкова, преподавател в училището и ръководител на двата отбора и Вилиола Любенова, директор на гимназията.

Симеон Маринов, Ива Калинова и Мартин Желязков от 7 клас спечелиха първо място на Националната олимпиада по гражданско образование и златен медал с проекта „Деня на шоколада“. В състезанието по техническо чертане възпитаниците на ППМГ „Нанчо Попович“ също направиха много силно представяне и завоюваха всички призови места. Златен медал и първо място заслужи Александра Василева от 8 клас, на второ място със сребърното отличие се нареди осмокласничката Дани Стоянова, а на трето място с бронзов медал е Даниел Христов, също от 8 клас. В двете олимпиади участие взеха 81 ученици от цялата страна.

Любомир Христов поздрави учениците и техния ръководител Даринка Вълкова за отличните постижения. Той им благодари, че с представянето си прославят името на своето училище и на Шумен. „Вярвам, че след време някои от вас ще станат архитекти или проектанти и ще видя имената ви на различни красиви и модерни сгради, които са проектирани или построени от вас“, обърна се кметът към учениците отличници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони