Кметът на Шумен: Успешен мандат, привлякохме 21 инвеститори

Кметът на Шумен Любомир Христов

Кметът на Шумен Любомир Христов и екипът му от заместници отчете във вторник свършеното през мандата си.

"Смятам, че хората ще кажат на 27-ми оценката си", каза градоначалника, но подчерта, че са изпълнили програмата, която са обещали в началото. Оцени мандата като успешен и обяви, че трудностите, които са имали през четирите години били свързани със завареното финансово състояние - задължения повече от 35 млн. лв. Успех е, че са върнали около 31 млн. лв. Другото голямо постижение е построяването на многофункционалната зала "Арена Шумен", както и привличането на повече от 21 инвеститори в Индустриалния парк.

Снимки: Авторът

"Там, където има индустрия и бизнес, има живот в града, има средства за култура, спорт, за всякакви мероприятия. Искахме да възродим бизнеса. Вярвам, че Шумен ще стане индустриален център на Североизточна България", каза във вторник пред журналисти кметът Христов.

Сега влиза в битка за втори мандат, като оставя добро финансово наследство и подготвени проекти, които да се реализират в културната и социалната инфраструктура - обновяване на Младежкия дом, възраждане на Летния театър, строителство на социални жилища.

Градоначалникът даде добра оценка и на общинските чиновници, но не пропусна и критиката: "Не успях да накарам администрацията да работи така, както аз бих желал. Все още има усещане в някои служители на администрацията, че не те са длъжни на гражданите, а че гражданите са длъжни на администрацията, което за мен е неприятно". Зарече се, ако отново стана кмет да облекчи още гражданите в услугите на общината.

С всичко, свършено по време на мандата на кмета Любомир Христов, можете да се запознаете ТУК.

Коментари

Задължително поле