Медитация помага на болни от рак и с високо кръвно Индийският гуру Шри Шри Рави Шанкар и д-р Фари Саатчоглу от Осло дойдоха в София

Станислав Владимиров: За Перник няма друго решение освен водата от „Белмекен“

Вътрешен човек отмъкнал металната каса от казиното в Борован

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков за СРС-тата с Румен Радев: Може би ще има още

Венцислав Караджов: В частния сектор има проблеми при обработване на лични данни

Спецпрокуратурата и МВР влязоха в офиси на Васил Божков

Потвърдиха кърви случай на коронавирус и в Обединените арабски емирства

Вандали оскверниха гробищата в град Баня

Димитър Дъбов, член на НС на БСП, пред „Труд“: БСП изглежда като лека кавалерия пред ГЕРБ В България ситуацията е много сложна, търси се нов политически субект

Проф. Кантарджиев: В България вече има желаещи да се изследват за коронавируса

Камион се обърна и затвори магистрала „Тракия“ към София

Силен вятър събори дърво върху лифт в Австрия В кабинките е имало деца, отишли на курс по каране на ски

Земетресение с магнитуд 4,9 разлюля Албания

Нови три случая на коронавирус в Германия Над 130 са вече жертвите на болестта в Китай, заразените са близо 6000

ЕП гласува споразумението за раздялата с Великобритания

Кметът на Шумен ще гостува на всички училища в общината Школата в Друмево и Ивански първите посетени

Кметът на Шумен Любомир Христов започна поредица от срещи с педагогическите колективи на училищата в общината. Първата от тях се проведе с учителите от ОУ „Христо Ботев“ в село Друмево, което бе преобразувано в обединено. По време на срещата Христов и заместникът му по образование и култура Найден Косев поискаха да чуят от преподавателите с какви проблеми се сблъскват през учебната година и какви са очакванията им от общинската администрация.

Дни преди началото на новата учебната година приключи ремонтът на покрива на една от сградите, класните стаи са пребоядисани, сменени са подовата настилка и електрическата инсталация. Изпълняващата длъжността директор Айнур Ахмед благодари на администрацията за бързата реакция. 38 000 лв. бяха заделени от бюджета, а спешният ремонт беше извършен от строителното предприятие на общината.

„Преди да дойда тук направих справка и видях, че повече от 70 души в селото са трайно безработни, две поколения вече са загубили навиците си за труд. Разчитам на вас с повече грижа и внимание да задържите децата в училище, да получат по-високо образование, да завършат 10-ти клас и да усвоят професионални умения“ каза Христов.

Педагозите поискаха съдействието на кмета Областно пътно управление-Шумен да включи ремонта на пътя от Вехтово до Друмево в програмата си за 2019 г. „Пътят наистина има опасни неравности, които могат да доведат до нещастни случаи. Ще разговарям с директора Димитър Ковачев и ще направим необходимото ремонтът да бъде извършен през следващата година“, обеща градоначалникът.
В училището учат 104 деца, като повечето са от Друмево, малка част прихождат от Вехтово, Костена река и Черноок, община Провадия. Почти всички преподаватели пътуват от Шумен.

Кметът Христов пое и ангажимент да осигурява транспорт за посещение на организирани от общината културни и спортни прояви. От разговорите стана ясно, че не са малко децата, които никога не са напускали селото.

Градоначалникът гостува и на училището в село Ивански, което също беше преобразувано в обединено и 128 ученици влязоха в класните стаи тази седмица. От ноември 2016 г. то получава сериозна финансова подкрепа по проекта на Община Шумен „Взаимодействието с общността – фактор за по-добро бъдеще и успешна интеграция“ по програма ЗОВ към Българо-швейцарската програма за сътрудничество. През миналата година там бе изграден нов учебен център, в който се провеждат учебни и извънкласни дейности в т.нар. „наваксващи училища“, „уикенд училища“ и „училища за родители“.

По време на срещата с учителите кметът Любомир Христов обяви, че още в началото на тази учебна година общината ще организира срещи с представители на бизнеса, посещения в шуменски предприятия и професионални училища в града. „Надявам се, че това ще бъде една добра възможност за младите хора да се запознаят с различни професии, които биха поискали да изучават, за да могат по-добре да се реализират на пазара на труда, когато завършат образованието си“, каза Христов. Той беше впечатлен от добре поддържаната база и изградената спортна площадката в двора на училището. Пред учителския колектив Христов пое ангажимент общината да осигури средства за ремонт на покривите на двете сгради – на основното и началното училище в селото и още веднъж пожела на учителите и учениците успешна учебна година.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.