Кметът Терзиев: В София намерихме и картирахме 242 нерегламентирани сметища

Васил Терзиев

Столичният кмет Васил Терзиев обяви, че в София са намерени 242 нерегламентирани сметища. Над 90% от тях са за строителни отпадъци и земна маса.

По думите му са направени 1 014 проверки на строителни обекти, издадени са 288 акта за нарушения и 216 покани за доброволно почистване. Идентифицирали са фирмите и структурите, които изпълняват тази дейност.

"Част от проблемите са свързани и с липсата на място за депониране на строителни отпадъци и земни маси - в момента има само едно такова депо във Враждебна и капацитетът му е почти изцяло запълнен. Работим по няколко възможни решения на този проблем", съобщи кметът в пост във Фейсбук.

Терзиев пише още, че идентифицирането на проблемите е само първата стъпка. "В Завода за отпадъци вече направихме и втората - подобрение на операциите и процесите. Процентите на отделени рециклируеми отпадъци от бита се се вдигнали в пъти за последните месеци. Качеството на произвеждания RDF също е повишено и има интерес към оползотворяването му", заяви столичният кмет. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони