Обновяват 6 км улици в София заради метрото

Столичният зам.-кмет Дончо Барбалов, кметът на София Йорданка Фандъкова и директорът на “Метрополитен” инж. Стоян Братоев провериха ремонта на бул. “Линкълн”.

Строят буферни паркинги за 700 коли

Бул. “Линкълн” и ул. “Житница” готови до 15 септември

Догодина ще е завършена новата ул. “Централна”

Обновяват 6 км основни улици и булеварди в София наред със строителството на третата метролиния. “Обновяваме над 4 км от бул. “Президент Линкълн”, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на строежа на участъка от булеварда, който се изгражда при метростанция 15 в кв. “Овча Купел”. До 15 септември трябва да бъде завършена 705-метровата част от бул. “Линкълн” между ул. “Зеленика” и бул. “Овча купел”. Там се строи изцяло нов път с по две ленти в посока, с нова настилка, тротоари, осветление, ВиК и др. “Очакваме и възстановяването на участъка от бул. “Монтевидео”, който е в последния след завършването на метростанцията”, допълни Фандъкова.

В кв. “Овча Купел 2” върху трасето между бъдещите станции 17 и 18 в началото на следващата година ще бъде пусната и нова улица на име “Централна” oт 1200 метра.

Изцяло се обновява и ул. “Житница” от ул. “Съвет на Европа” до бул. “Овча купел”. Фандъкова очаква обектът от 900 м. да е готов предсрочно до 15 септември. Улицата ще бъде с две ленти в посока, нов асфалт, тротоари от унипаваж и др.

Ще бъдат изградени и три нови буферни паркинга, всеки от които с капацитет между 200 и 240 места. Първият от тях ще е в района на метростанция 18, другият-на ул. “Централна” и третият- на бул. “Монтевидео”.

“В кв. “Овча купел” са най-големите инвестиции, които правим през последните години. Изграждаме 4 км трасе с четири метростанции на стойност 100 млн. евро”, заяви Фандъкова. Първите 8 станции от бъдещата трета линия ще са готови до края на годината, а 4-те спирки в “Овча купел”- в средата на 2020 г.

Коментари

Задължително поле