Кметът Фандъкова показа във видео ремонта на "Граф Игнатиев"

Кметът на София Йорданка Фандъкова публикува в социалните мрежи видео от строителните дейности на ул. „Граф Игнатиев“. По думите й, той разкрива повече детайли за технологията на поставяне на настилките и релсовия път.

"Ремонтът на тази знакова улица очаквано е обект на голям интерес, затова съм поискала да бъде предоставяна и допълнителна информация", обяснява Фандъкова в коментара към клипа.

В района живеят и работят много граждани, които в последните месеци са затруднени във всекидневното им придвижване. Поискала съм от изпълнителя да постави допълнителни указателни табели, които да улеснят пешеходците, както и всекидневно да проверяват дали са на мястото си. Благодаря на всички граждани за търпението и отново се извинявам да причиненото неудобство, пише още тя.

Срокът за завършване на обекта е 300 дни, като от самото начало настоявам да се работи интензивно. Към момента новото трамвайно трасе, с дължина 2204 м единичен коловоз, е изцяло изградено, информира Йорданка Фандъкова. Работи се изключително активно за поставяне на настилките в трасето, като целта ни е максимално скоро да възстановим движението на трамваите. В цялата зона 2, която включва и ул. „Граф Игнатиев“, се обновяват 50 000 кв. м. настилки, като се поставят гранитни и бетонови павета и плочи, допълва тя.

Коментари

Задължително поле