Кмет и депутат обсъждаха три проблема на Свищов

Актуални проблеми на Свищов постави пред народния представител от БСП Валентин Ламбев кметът на Общината Генчо Генчев. По време на срещата бяха обсъдени три основни теми.

Градоначалникът изтъкна необходимостта от предоставяне собствеността на бившото военно поделение с цел общината да има право да се разпорежда с тези имоти. Стана ясно, че базата на бившето поделение 26410, които се намират на ул. „33-ти Свищовски полк“ в града, са частна държавна собственост и се управляват от Министерството на отбраната.

Община Свищов от години настоява за придобиване на терените с областната управа във Велико Търново, военното министерство и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, но до момента няма положителен отговор. В същото време територията на поделението не се поддържа и всичко е обрасло с дървета и храсти. През годините вече няколко пъти е имало заявен инвеститорски интерес към терените, но заради проблема със собствеността до конкретни действия не се е стигало.

Фиинансовото състояние на болницата е другата важна тема, която кметът постави. Той изрази загриженост за постоянно намаляващият прием на първокурсници в Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, която е важна образователна структура не само за област Велико Търново, но и за цяла България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони