На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Кмет и общинар финансират ферма на безработни

Кметът на община Вълчедръм Иван Барзин и шефът на Общинския съвет Альоша Минин дадоха 1200 лева лични средства, за да помогнат на безработни да направят зеленчукова градина. Вече три години мъже и жени без работа в крайдунавското село Долни Цибър обработват с помощта на дарители запустели парцели и произвеждат зеленчуци за бедните в селото.

15През 2015 г. жителите на Долни Цибър, които са роми, се вдигнаха на протести срещу отпускането на дребни социални помощи от държавата срещу 4 часа метене на улици. „Не искаме подаяния и безмислен труд, а истинска работа, с която да изхранваме децата си!”, заявиха те. Държавата обаче не ги чу и тогава с подкрепата на община Вълчедръм и дарители ромите засадиха над 60 дка домати, картофи и краставици, с които преживяха зимата.

13Миналата година. комуната отново произведе тонове продукция в собствената си градина и я раздаде в селото, на училището и детската градина. „Тази пролет потърсихме пак помощ от правителството и от Министерството на труда и социалната политика ни обещаха, че ще отпуснат по временни програми работни места за зеленчукопроизводители.

Времето обаче не чака, затова 42 жени вече започнаха работа. Кметът Барзин и шефът на съвета Минин дадоха 1200 лева за семена, помогнаха и с техника, за да прекопаем и засадим!”, сподели кметът на Цибър Камен Димитров. Зеленчуковата градина на бедните в крайдунавското село ще бъде пилотен проект за създаване на заетост и прехрана и за други безработни в страната, заявили от МТСП.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.