На 17 септември 2019 да почерпят

Прабългарите отиват в луксозната вила в „Игри на волята“ Славяни ще спят в рибарската хижа, Траки отиват на плажа

Путин: Военно-техническите връзки между Русия и Турция се задълбочават

Гърция изплаща предсрочно част от кредитите си към МВФ

Луксозните имоти поскъпнаха с 2,3%

Ердоган на тристранната среща в Анкара: Можем да вземем решение за конкретни мерки, за да изгасим пожара в Сирия

Сълзи и гняв за един век Хайтов 100 г. от рождението на големия писател в Народния театър

Жена загина при челен удар на пътя Русе – Бяла

Нови наводнения в Испания, засегнати са предградията на Мадрид

СЕМ не разбра защо БНР спря Генералният директор твърди, че излъчването на “Хоризонт” не е спирало, а ресорът на Силвия Великова не е сменян

Взривът на бензиностанция в Добрич вероятно е причинен от манипулирана газова бутилка

И инжекция не вдигнала Рейш за „Черно море“

Признава ли се времето за майчинство при изчисляване на процент „клас”

Пернишкото село Люлин е без вода четвърти ден заради поредица от аварии

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 17 септември 2019

Кмет и общинар финансират ферма на безработни

Кметът на община Вълчедръм Иван Барзин и шефът на Общинския съвет Альоша Минин дадоха 1200 лева лични средства, за да помогнат на безработни да направят зеленчукова градина. Вече три години мъже и жени без работа в крайдунавското село Долни Цибър обработват с помощта на дарители запустели парцели и произвеждат зеленчуци за бедните в селото.

15През 2015 г. жителите на Долни Цибър, които са роми, се вдигнаха на протести срещу отпускането на дребни социални помощи от държавата срещу 4 часа метене на улици. „Не искаме подаяния и безмислен труд, а истинска работа, с която да изхранваме децата си!”, заявиха те. Държавата обаче не ги чу и тогава с подкрепата на община Вълчедръм и дарители ромите засадиха над 60 дка домати, картофи и краставици, с които преживяха зимата.

13Миналата година. комуната отново произведе тонове продукция в собствената си градина и я раздаде в селото, на училището и детската градина. „Тази пролет потърсихме пак помощ от правителството и от Министерството на труда и социалната политика ни обещаха, че ще отпуснат по временни програми работни места за зеленчукопроизводители.

Времето обаче не чака, затова 42 жени вече започнаха работа. Кметът Барзин и шефът на съвета Минин дадоха 1200 лева за семена, помогнаха и с техника, за да прекопаем и засадим!”, сподели кметът на Цибър Камен Димитров. Зеленчуковата градина на бедните в крайдунавското село ще бъде пилотен проект за създаване на заетост и прехрана и за други безработни в страната, заявили от МТСП.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.