На 27 юни 2019 да почерпят

Мюсюлманин обнови църква в Преславско Сърбин градил храма преди 122 г., сега Али Кюлюмов помогнал с работници и материали

ДАНС гони дъщерни фирми на офшорки Банките докладват за съмнителни плащания над 50 евро

Хореографът Фреди Франдзути: Еротиката е важна част от „Кармина Бурана”

„Фолксваген” предпочита София пред Измир Вече има разговори за продажбата на имот до българската столица за новия завод

Народният театър издига сцена под звездите За трета поредна година спектаклите ще се играя на открито от 21:30 часа

Дилъри търгували с дрога от коли в движение (обзор) Осем ефективни и две условни присъди за 10 участника в наркогрупа

Йенс Столтенберг: Русия има време до 2 август да се върне към ракетния договор

Порой причини наводнение в Котел, някои от жителите бяха евакуирани

Цеци Красимирова пуши трева

Не забраняват вноса на дизели втора ръка

Мелиса спретва на Селим гаден женски номер

Наказателният спецсъд остави Николай Банев в ареста

Климатичните аномалии съсипват кръвното и секса Динамичната смяна на времето между жеги, обилни валежи и бури стават все по-често явление

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 27 юни 2019

Кмет и посланик обсъждат възможностите за инвестиции на Молдова в Пловдив и ТИЗ

Възможностите за инвестиции на Молдова в Пловдив и в Тракия икономическа зона (ТИЗ) обсъдиха днес по време на срещата си в заседателната зала на общината кметът на града под тепетата Иван Тотев, посланикът на Република Молдова у нас Щефан Горда и почетният консул Веселин Чипев. Основната тема, засегната по време на разговорите, бяха икономическите връзки на Пловдив в международен план и разрастването на световните фирми на българския пазар в региона. Акцент беше и развитието на ТИЗ през последните 20 години и възможностите, които тя предлага за инвестиции.

Кмет и посланик обсъждат възможностите за инвестиции на Молдова в Пловдив и ТИЗ

Негово превъзходителство посланик Горда бе приятно изненадан от факта, че в Пловдив има 40 000 студенти, 9 университета и че Община Пловдив провежда политика на дуално обучение, като за целта през есента на 2016 година беше създаден образователен борд. С това на практика Пловдив стартира изграждането на успешни взаимоотношения между бизнеса и учениците в 38-те професионални гимназии в региона. Плановете са младежите да успеят не само да реализират своята ученическа практика в някоя компания, но и да намерят своите бъдещи работни места.

„Ежедневно градът се увеличава с хора от близките населени места, които намират препитание в Пловдив. Ето защо е важно да изграждаме пътища, магистрали, така че да се осигури и необходимата логистика на бизнеса“, поясни кметът Иван Тотев. Той допълни, че всяка година Община Пловдив прави анализ на икономическото развитие, за да е от полза на бъдещите инвеститори и да отговаря и на техните нужди и напредък, оказвайки им съдействие. „Големите инвеститори привличат други големи инвеститори. Но процесът е бавен и изисква време“, допълни за финал кметът Тотев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.