Кмет моли водачите да не паркират по тротоари и градикни

Корнелия Маринова, кмет на Ловеч

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се обърна към водачите с призив за разумно и отговорно поведение във връзка с неправилно паркираните коли по тротоарите и зелените площи на града.

"В днешната пътна обстановка е наложително всички ние да сме изключително отговорни, да проявяваме високо съзнание, когато участваме в движението по пътищата. Това отношение е крайно необходимо, когато паркираме нашите МПС на неопределените за това места. Паркирайки по тротоари и зелени площи, водачите възпрепятстват пешеходците", призовава Маринова в съобщение, разпространено от пресцентъра на общината.

Необходимо е да проявим гражданско съзнание, да зачитаме правата на другите участници в движението и да мислим какво свободно място оставяме, когато паркираме, посочва още кметът на Ловеч.

В същото време Корнелия Маринова напомня, че местната „Пътна полиция“ и отдел „Контрол и сигурност“ в общината следят и санкционират констатираните нарушения.

"Но ние считаме, че не всичко се оправя със санкции. Затова апелираме към Вашето високо съзнание, към интелекта Ви и чувството за отговорност. Вярваме във Вашата убеденост в необходимостта от законност и ред. Идеята е не само да глобяваме и наказваме, а да запалим в съзнанието онази сигнална лампа, която да ни подсеща да не нарушаваме правилата", пише още кметът Маринова.

Тя се обръща и към работещите в различните администрации с призив да дават личен пример.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони