Кмет открадна камината на пенсионерски клуб

От средата на юни т. г. кметът Тодор Танковски бе в ареста, но с одобряване на споразумението, съдът измени мярката му и го пусна на свобода.

Селският първенец признава, че я продал и проиграл парите на хазарт

Има и висящо дело за 20 000 лв.

Кметът на село Войнягово, община Карлово, Тодор Танковски се призна за виновен, че е откраднал камината с водна риза и други вещи от пенсионерския клуб. Той платил 246 лева, за колкото е оценена плячката му и сключил споразумение с прокуратурата за условна присъда от 1 години с 3-годишен изпитателен срок.

Районният съд в Карлово е одобрил споразумението, наказанието влиза в сила веднага и селският първенец вече не може да остане на поста си. Затова във Войнягово ще се готвят и за местен вот, който най-вероятно ще е заедно с парламентарните избори през октомври.

Танковски е кмет трети мандат, а когато бе избран за първи път през 2015 г. бе само 22-годишен. Той е хореограф, води селския танцов ансамбъл, издига го независим инициативен комитет и все побеждава кандидатите на ГЕРБ, БСП, ВМРО и др.
Под предлог, че там ще води репетиции, Танковски взел ключа от пенсионерския клуб и започнал да изнася и разпродава всичко по-ценно. Парите проигравал на хазарт. Специално за камината местните хора казват, че взел 80 лева.

Преди 6 години кметът бе хванат при получаване на 150 лв. подкуп, но тогава му се размина. Срещу него сега тече и второ разследване за липси на строителни материали от около 20 000 лева. Смята се, че той също ги е продавал на черно и проигравал парите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право