Кмет предлага музей и отбор "Шуменско пиво"

Êìåòúò íà Øóìåí Ëþáîìèð Õðèñòîâ/âëÿâî/ ïîñðåùíà íîâèÿ èçïúëíèòåëåí äèðåêòîð íà "Êàðëñáåð㠖 Áúëãàðèÿ" Äåíèñ Øåðñòåííèêîâ

Кметът на община Шумен Любомир Христов прие новия изпълнителен директор на "Карлсберг – България" Денис Шерстенников. В срещата в сряда участваха още Анета Сланчева, мениджър по правни и корпоративни въпроси, управителят на "Шуменско пиво" и зам.кметове.

И двете страни споделиха, че са създадени добри партньорски отношения между местната власт и бизнеса, а сътрудничеството ще продължи. Денис Шерстенников има 20-годишен стаж в заводите на Карлсберг. "Шуменско" е марка, с която се гордеят не само шуменци, но и страната, затова ще бъде утвърждавана и развивана, подчерта госта.

Пред гостите кметът Любомир Христов сподели идеи, които могат да бъдат реализирани съвместно. "Изграждане на музей на „Шуменско пиво“ е чудесна възможност да привлечем туристите, които идват тук да разгледат първите български столици, Мадарския конник и други исторически забележителности в региона. Още повече, че пивоварната също е част от нашата история. Освен това, убеден съм, че шуменци са много добра публика и бихме могли да помислим заедно да създадем турнир по футбол „Шуменско пиво", каза градоначалникът.

Той увери представителите на „Карлсберг – България“, че общината ще продължи да подкрепя кампанията на фирмата „Заедно за природата“, която популяризира сред гражданите необходимостта от разделно събиране на бирени опаковки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони