На 14 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 14.11.2019

Полски екстремисти готвели атаки срещу мюсюлмани Задържани са двама от групировката във Варшава и Шчечин

Унгария прие ЕС да я глоби с 1,5 млрд. евро Сумата е 10% от всички съмнителни разходи

Холандия намалява до 100 км/ч скоростта на магистралите Решението ще влезе в сила от 2020 г.

165 лева повече за две трети от учителите Вдигат лекторските часове със 17-18%

Ердоган пристигна в Белия дом

Край на схемата с фиктивни строежи (Обзор) Премахваме законовите вратички, позволяващи да се продават жилища в постройки, които не покриват изискванията

Амортизация на апартамент, отдаван под наем

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 14 ноември 2019

Екатерина Захариева представи възможностите за бизнес с България пред правителството на Намибия

Банков шеф обра трезора и избяга

Предлагат по-висок акциз за цигарите Автоматите на самообслужване без касови бележки

Слагат БДС на ръжения и пълнозърнестия хляб

Един лев за преглед при джипито да плащат децата Предлагат повишаване на цените на 220 клинични пътеки

Кмет представя Велико Търново и България на 31-та Световна среща на местните власти

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов е единственият български представител, който участва в 31-та Световна среща на местните власти в Израел, продължаваща до 18 ноември. Основният фокус на престижното събитие е поставен върху устойчивото развитие на градовете чрез интегриране на високите технологии и иновациите, насърчаване на предприемачеството и стартъп компаниите, гарантиране на сигурността на гражданите. Обсъдени бяха и последните тенденции в опазването и популяризирането на културно-историческото наследство.

В срещата на високо ниво участват представители на местната власт от повече от 60 държави, включително кметът на втория по големина град в Канада Монреал Денис Кодер. Сред лекторите са водещи експерти в IT-сферата, енергетиката, градоустройството, културно-историческото наследство, обществения ред и сигурността. Представени са и големи международни компании.

По време на гостуването си Даниел Панов има планираи срещи с министър-председателя на Държавата Израел Бенямин Натаняху, с кметовете на Тел Авив, Йерусалим и Назарет – Рон Хулдай, Нир Баркат и Али Салам. Предвидени са и посещения в технологични центрове, в които ще бъдат демонстрирани съвременни IT-системи за управление на градовете.

31-та Световна среща на местните власти е организирана от Американския Еврейски конгрес и Американския съвет за световното еврейство, в сътрудничество с Министерството на външните работи и Сдружението на местните власти в Израел.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.