Книга с кауза събра истории на известни българки за женската сила

Девет известни българки разказаха своите болезнено честни и смешни до сълзи истории на премиерата на книгата "Виж сега, моето момиче", а актрисата Мария Бакалова, която беше част от публиката, ги аплодира. 

Писателките Ваня Щерева, Милена Фучеджиева и Цветелина Цекова, певиците Мила Роберт и Прея, оперните звезди Мила Михова и Дарина Такова, политикът и социален предприемач Елисавета Белобрадова и моделът Пам Велидис се осмелиха публично да разкажат какво е чувството да бъдеш подценявана, а понякога и директно осмивана. Без да се крият зад клишета и захаросани фрази, те разкриха как са се справяли, когато са били отхвърляни, включително от близките си и откъде са намерили сили да превърнат раните си в мъдрост, самоирония и залпове от смях. 

Жените, които често смятаме за неуязвими към чуждото мнение, не само споделиха  разочарованията и победите си, но и ни напомниха защо има смисъл да пазим свободата си, да влагаме цялата си енергия в това, в което вярваме и да не позволяваме да ни размахват пръст.

Гери Турийска, която е движещата сила зад "Пощенска кутия за приказки", сложи музикалната удивителна на събитието с песните от албума си "Complicated Relationship", а лимитираната колекция SISTERHOOD на аnswear.LAB, вдъхновена от женската солидарност, добави оптимистично розово и футуристично сребристо към аутфитите на сцената. Тя донесе и посланието, че когато си помагаме една за друга, ние сме много по-силни, а талантът ни блести по-ярко.  

Като подкрепя проекта "Виж какво, моето момиче", модната платформа Answear застава и зад неговата благородна кауза.

Приходите от книгата, в която са събрани десетки вдъхновяващи истории, ще отидат в подкрепа на жените в изкуството и образованието, и ще  сбъднат мечтите на новото поколение способни и амбициозни момичета. Мария Бакалова даде обещание, че ще се включи в следващото издание на сборника. 

След премиерата в София, книгата "Виж сега, моето момиче" ще бъде представена в Бургас, на 8 април от 20 ч в Драматичен театър "Адриана Будевска" и във Варна, на 9 април, в The Brick port, отново от 20 ч. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура