„Книги за смет” за първи път в Благоевград

Web

Благоевград ще бъде домакин на V издание на екологичната инициатива „Книги за смет”, която ще се проведе за първи път в областния център на Пиринско на 21 май. Кампанията е на фондация „Credo Bonum” и издателство „Smart books”, които ще раздават безплатни нови книги срещу килограм пластмасови.

Инициативата ще се проведе между 10:00ч. и 13:00ч. на площад „Македония”. Сред новите заглавия тази година са „Доктор дулитъл”, „Белият зъб”, историята за „Изгубения плаж” от българския аниматор и татуист Петя Евлогиева и „Червената Шапчица” с илюстрации от Мила Лозанова. Максималният брой книги, които може да получи всеки участник е 2, независимо от предаденото количество пластмаса.

„Книги за смет” дава възможността за избор на електронна книга от новата е-книжарница на адрес www.knigizsmet.com. При желание, за всеки предаден килограм, участнците ще могат да вземат талон за 2 елекронни книги, вместо 1 хартиена.

Кампанията „Книги за смет” се провежда за пета поредна година в национален мащаб. Целта на инициативата е да обърне внимание на сериозните последици от свръхпроизводството и замърсяването на околната среда с пластмасови отпадъци, както и на отговорното отношение към рециклирането.

Сред партньорите на партньори на „Книги за смет” са Българо-американска кредитна банка, Община Благоевград, Общините Бургас, Велико Търново и Кюстендил, Посолство на САЩ в България, Институт Сервантес, Mall Galleria Стара Загора и Mall Велико Търново, и с медийното партньорство на телевизионното предаване на БНТ - „Зелена светлина”, гайдът за култура „Виж! София” и „Виж! Бургас” и JCDecaux.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България