Коалицията се събира утре за оставката на Валери Симеонов

Коалиционният съвет на ГЕРБ о Обединените патриоти се събира утре по казуса с поисканата оставка на Валери Симеонов не само от майките на деца с увреждания, но най-вече заради снетото доверие от страна на Волен Сидеров, предаде Канал 3.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов запази мълчание по труса в управленската коалиция, след като единият от лидерите в ОП, Волен Сидеров, поиска оставката на Валери Симеонов заради обида към майките на деца с увреждания. Каракачанов не зае страна.

"Нещо, което не е редно и никога не съм го правил", добави той. Министърът на отбраната ще говори утре на заседанието на коалиционния съвет и тогава ще изложи своето виждане по скандала.

"Утре в 14.30 съм изпратил покани до двамата ми колеги за коалиционен съвет и каквото имам да кажа, ще го кажа там. Аз първо казвам на колегите си, после на медиите", мотивира се Каракачанов.

И уточни по адрес на Сидеров и Симеонов: "Нито единия, нито другия съм осъдил".

По-рано "Атака" свали доверието си от вицепремиера Валери Симеонов и настоя да бъде избран друг патриот на негово място. Волен Сидеров му поиска оставката с аргумента, че инатът му и недопустимото поведение спрямо родителите на деца с увреждания клатят правителството, ако не бъде отзован. Сидеров настоя за спешна оставка и спешно свикване на коалицията още днес, но в крайна сметка той ще се събере утре с посредничеството на Каракачанов. Той предупреди, че ако Борисов и Каракачанов оставят вицепремиер Симеонов на поста му, това ще означава, че са съгласни с тезата му за "кресливите майки" и "уж болните деца". Преди това пък от Абу Даби министър-председателят Борисов даде да се разбере, че няма да маха от кабинета Валери Симеонов.

Коментари

Задължително поле