Кобрата: Ако знаех, че ще е три рунда, нямаше да тренирам толкова

Кубрат Пулев вече гледа към следващото си предизвикателство, което почти сигурно ще е мач за световната титла. Боксьорът обяви, че първото нещо, което ще направи, след като даде допинг проба, е да изгледа записа, за да види грешките си. „Аз съм маниак на тема развитие“, заяви Кобрата.

- Преди време легендарният треньор Къс д'Амато каза на Майк Тайсън: „Как може да го търпиш цели три рунда?“. Нека ви попитаме същото...

- Вече анализирам мача и ще бъда критичен към себе си. Бях малко стегнат в тези три рунда, тъй като планът, който изготвихме с треньора Ули Вегнер, беше да не оставя Питър да ме докосва в началото. Рискът трябваше да е минимален, тъй като сметнахме, че заради дългото си отсъствие от ринга той е изгубил от рутината си и след петия рунд ще забави темпото. Едва тогава щях да го атакувам сериозно. Според мен той не се отказа толкова заради контузия в ръката, а по-скоро защото усети, че идва краят му. Предпочете да спре, за да не бъде нокаутиран и вкаран в болница. Отстрани може да изглежда, че ударите са малко, но той ми вкара един много хубав. Беше силен, като за 120-килограмов мъж. Затова не рискувах и го търпях три рунда.

- По-близо ли е световната титла след тази победа?

- Титлата се доближава с всеки мач. Аз не бързам, чувствам се млад и енергичен, имам мотивацията да правя всичко, дори ако трябва сега да започвам професионалната си кариера. Все едно съм в пубертета. Тренирам като луд, дори треньорът понякога ми казва да намаля темпото.

- Кога усетихте, че печелите двубоя?

- В нито един момент не съм усетил такова нещо. Усетих само, че ударите ми с предната ръка му се отразяват много тежко. Ръката ми се е надула от ударите.

- Не очаквахте ли да ви е по-трудно?

- Определено да, но не мога да кажа, че тези три рунда бяха лесни. Сега казвам, че на ринга бях стегнат, но ако трябва пак да изиграя мача, ще го направя по същия начин. Бях отлично подготвен - защита, движение с краката. Ако знаех, че ще е само три рунда, нямаше да тренирам толкова. Щях да ходя по кръчми и дискотеки (смее се). Но така си казвам след всеки мач.

- Гледахте ли мача на брат си Тервел?

- Само първите два рунда. Имайте предвид, че това е професионален дебют. Дори олимпийски и световни шампиони при аматьорите не са на световно ниво при дебюта си на профиринга. Мисля, че Тервел води мача добре, вкара точни удари.

- След мача феновете ви дадоха плакат с надпис „Искаме Кличко“. Те или вие го искате повече?

- Всички го искаме. Това не ми е някаква абсолютна цел, не се будя и заспивам с мисълта за Кличко. Но мисля, че такъв реванш ще е най-удачният път за мен. Аз съм готов и много го искам. Би било много интересно, а и българите заслужават такъв мач.

- По-готов ли сте сега за мач за световната титла?

- Да. Вече играх веднъж, което е огромен опит. Научих много неща и си направих равносметка. Но дали наистина съм по-готов ще се види, когато приключи този мач.

- Претендент сте за титлата на Антъни Джошуа, когото описват като подобрена версия на Кличко. Какво мислите за него?

- Такъв мач изисква сериозна подготовка, за да бъда напълно уверен в силите си. Опитаха се да ми предложат мач само месец преди датата и им казах, че това са глупости. Няма как за един месец да се подготвя за мач за световната титла. Мисля, че непобедими хора няма Вярвам в себе си, знам, че мога и другите не са нищо повече от мен. Обичам предизвикателствата и мисля, че на Джошуа ще му бъде много трудно с мен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт