Кобрата: В моя свят не всичко е пари

Не ми бе лесно да взема това решение! - заяви Кобрата в социалната мрежа след новината за проваления мач с Антъни Джошуа. - Знам, че на мое място почти всеки друг би избрал да се качи на ринга в Кардиф, въпреки всичко и да прибере няколко милиона. Всеки друг, но не и аз! В моя свят не всичко е пари. Научил съм, че човек влиза в битка, за да я спечели и не бива да изневерява на убежденията си. Джошуа трябва да защитава световните титли срещу здрав съперник и се радвам, че той вече има такъв. Аз оставам още по жаден за тази битка и смятам, че е само въпрос на време. Именно подобни предизвикателства карат сърцето ми да бие силно и да усещам че съм истински жив. Опитахме всичко, за да оздравим контузията, но... Приемам го, като знак. Няма да предам принципите си. Няколко милиона повече няма да ме направят нито по-богат, нито по-щастлив.“

Битката трябваше да е на 28 октомври в Кардиф.

Кубрат Пулев се нуждае поне от една победа, за да си върне претендентското място за титлата в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF). Негови евентуални съперници може да са следващите в ранглистата – румънецът Кристиян Хамър (№4) или американецът Джарел Милър (№5). Всичко това обаче е въпрос на преговори.

Кобрата загуби позицията си на задължителен претендент за трофея срещу Джошуа, заради травма. Още преди десетина дни боксьорът на „Зауерланд“ е имал болки в гръден мускул, който при преглед се оказало, че е частично разкъсан. Възстановяването е от 1 до 6 месеца, а понякога се налага и оперативна намеса.

Дали ще има нов мач между Джошуа и Пулев също е въпрос на преговори. По регламент при травма на шампиона отлагането на мача е с няколко месеца, но за претендента няма нищо гарантирано.

При подобни ситуации „тежката дума“ има силната страна, в случая Джошуа и мениджърът му Еди Хърн, които преценяват какви пари ще генерира нов мач с българина и каква ще е печалбата. Открай време боксьорите от Източна Европа не са предпочитани съперници, заради малкото пари, които идват от телевизионни права и реклами.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт