Кобрата дарява $1 млн. за сираци

Кубрат Пулев обеща да дари половината от хонорара си от мача с Антъни Джошуа за благотворителност. Условието е на 28 октомври в Кардиф българският боксьор да спечели битката за трите пояса в тежка категория. По неофициална информация той ще заработи около 2 милиона долара за участието си в мача.

„Ден след ден, голямата битка в Кардиф наближава – написа Кобрата във Фейсбук. – Мисля си..., че ако победя в този мач, ще даря половината пари за благотворителни каузи. За домове за сираци или на болници за животоспасяващи апаратури и други. Аз ще съм щастлив да съм световен шампион. Парите нека да зарадват други, крайно нуждаещи се.“

Притежателите на другите два пояса обаче смятат, че Пулев не е способен на чудо срещу Джошуа. Американецът Дионтей Уайлдър вече предизвика британеца и напълно отписа Кобрата.

„Когато той направи това, което трябва да направи с Пулев, а аз направя същото с Луис Ортис, чакам мач с него“, закани се шампионът на Световния боксов съвет (WBC).

Възможно е обаче Уайлдър да се нареди на опашка зад носителя на пояса на Световната боксова организация (WBO) Джоузеф Паркър. През уикенда 25-годишният новозеландец защити титлата си срещу британеца Хюи Фюри, а екипът му вече води преговори с Еди Хърн, мениджъра на Джошуа, за мач на „Уембли“ през юли 2018-а.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт