Кобрата: Измамници се връщат твърде бързо на ринга

Кубрат Пулев се изказа остро срещу реабилитираните боксьори, които се връщат на ринга след употреба на допинг. А поводът бе предстоящият сблъсък между световния шампион на WBA Дионтей Уайлдър (САЩ) и Луис Ортис (Куба) на 3 март в Бруклин. „Двамата са добри боксьори, но Уайдър ще спечели – заяви Кобрата от Чикаго. - Ортис въобще не трябваше да получава възможност да бие, защото беше хванат със забранени стимуланти. Не е честно спрямо другите боксьори, когато измамниците се връщат толкова бързо на ринга. Всеки, хванат с допинг, трябва автоматично да бъде дисквалифициран за две години. Но това е бокс, спорт без правила. Мразя измамниците, защото аз работя прекалено здраво, за да постигна всичко.“

Пулев е в Чикаго за мача на своя брат Тервел в петък срещу Тристън Джеймс (САЩ). Битката ще е в 6 рунда. Съперникът му е на 31 години, има 4 мача, от които победа, 2 загуби и равен.

Самият Кубрат планира за изиграе следващия си мач през месец май или юни в Чикаго. А съперникът му ще бъде ясен следващата седмица.

„Мога да срещна всеки, на всяко място, но бих желал да предизвикам полски съперник, особено Артур Шпилка или Мариуш Вах“, допълни Кобрата, който има 26 мача от тях 25 победи.

Коментари

Задължително поле