Кобрата може да се бие за титла, но не с Джошуа

Кубрат Пулев може да се бие за титлата на Международната боксова федерация (IBF), но не срещу Антъни Джошуа, настоящ №1. Най-вероятно британецът ще оваканти трофея, смята в. „Мирър“. На 29 април на стадион „Уембли“ в Лондон шампионът ще брани пояса заедно с този на Световната боксова асоциация (WBA) срещу Владимир Кличко (Украйна). При успех Джошуа за кратко време ще трябва задължително да защити и двете си титли, което е трудно. Подобна участ имаше и Тайсън Фюри, отказал се от пояса на IBF след успеха над Кличко.

Пулев е официален претендент за трофея на IBF, а кубинецът Луис Ортис за WBA. „Много ни се иска да имаме всички титли, но е невъзможно“, потвърди Еди Хърн, мениджър на Джошуа.

Предпочитанията на британеца са да запази WBA заради намеренията да играе обединителен мач с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (САЩ), където и финансовите измерения ще са доста по-сериозни.

Преди това обаче Кубрат трябва да защити титлата си на WBA-интерконтинентална срещу Кевин Джонсън (САЩ) на 28 април в „Арена Армеец“. Българинът е сочен за фаворит от букмейкърите. Коефициентите за Пулев са 1,03, а за съперника му 13,00.

Същевременно ексцентричният Тайсън Фюри отново привлече вниманието към себе си, но не с боксови умения. В социалните мрежи бившият носител на 3 титли, обяви че продава спермата си за близо 60 000 евро. „Вземете си син от безспорния шампион в тежка категория“, написа той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт