Кобрата се обръща към стара жертва

Кубрат Пулев бързо си намери съперник след отказа на Дилиън Уайт да се бие с него за мястото на задължителен претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF). Българинът почти сигурно ще се бие с 35-годишния Александър Димитренко, когото вече победи веднъж в професионалната си кариера.

201-сантиметровият боксьор е роден в Украйна, но по време на аматьорската си кариера се бие за Русия, а като профи излиза под германски флаг. Той има 41 победи (26 с нокаут) и 3 загуби, а втората от тях е от Пулев. През май 2012-а Кобрата печели с нокаут в 11-ия рунд боя им в Ерфурт (Германия).

Преговорите за реванша вече са в напреднала фаза, а идеята е мачът да е в най-голямата зала в Чикаго – „Юнайтед Сентър“. Организатор на боя е промоутърската агенция Epic Sport & Entertaimenmt, която спечели търга за мача на Пулев с Уайт. В погряващите срещи пък ще участва и по-малкият брат на Кубрат – Тервел.

„Имаме резервирана дата за тази есен и скоро ще обявим събитието, на което братя Пулеви ще присъстват“, обяви съсобственикът на компанията Ивайло Гоцев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт