Кобрата срещу Северния кошмар

Кубрат Пулев ще се бие с Роберт Хелениус, с прякор Северния кошмар, на 23 март в Лос Анжелис. Все още вървят преговори между двата щаба и битката не е на 100 процента сигурна, макар че е вписана в авторитетния боксов сайт воxrec.com

Финландецът е с 2 години по-малък от Кобрата, на 35. Има 26 победи, от които 13 с нокаут и една загуба. Северния кошмар превъзхожда Пулев с ръста си – 2 метра, докато нашият е 194 см. Кубрат пък е с актив от 26 победи и една загуба и това ще е първият му сблъсък от година и половина.

Ако се стигне до договорка, двубоят ще е подгряващ за реванша между мексиканците Мигел Берчелт, шампионът на WBC в категория „супер перо“, и Франсиско Варгас.

Пулев вече е в Щатите, където тренира. В края на миналата година той подписа договор с американската промоутърска компания „Топ ранг“, чиито дела движи една от най-влиятелните личности в бранша Боб Аръм.

А изданието World Boxing News излезе с версията, че Кобрата може да стане основен кандидат за съперник на световния шампион Антъни Джошуа. Причината е, че преговорите с евентуалните му противници Дионтей Уайлдър, Тайсън Фюри Дилиън Уайт и Джарел Милър засега нямат успех.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт