Кобрата с нов шанс да се бие за титла

Кубрат Пулев вече поглежда към мач за титла, който може да е в Чикаго в началото на годината. В момента „редовният“ трофея на Световната боксова асоциация (WBA) е вакантен, а Кобрата вече проявил интерес към боя с претендента Фрес Окендо (Пуерто Рико).

„Имаме разговори с агентите на Кубрат Пулев от „Зауерланд“ да направим подобна среща в Чикаго в началото на 2018-а – обяви Боби Хиц от „Скуеър ринг промоушънс“, компанията на Рой Джоунс-младши, представляваща Окендо. - Битката има смисъл в този град, защото тук живеят големи общности от пуерториканци и българи.“

44-годишният Окендо се би за пояса с узбека Руслан Чагаев в Грозни през 2014-а, но загуби. После той заведе дело, след като предварително уговореният реванш не се състоя. Окендо спечели пред Темида, което му даде правото да боксира за трофея. Чагаев обаче прекрати със спорта и WBA назначи за негов съперник Шанън Бригс. Двамата трябваше да се срещнат на 3 юни в Маями, но американецът бе хванат с допинг и мачът пропадна.

„От „Зауерланд“ обявиха, че Пулев се интересува от мача - заявиха още от „Скуеър ринг промоушънс“. - След няколко седмици той ще е възстановен от травмата.“

На пресконферения преди дни самият Кубрат разкри, че има интереси в Щатите и ще води преговори на местно ниво, но не уточни, че се подготвя мач за титла.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт