Ковид отделението в "Пирогов" вече е изцяло запълнено

Ковид отделението в "Пирогов" вече е изцяло запълнено. За медицинския персонал там няма никакво съмнение, че това е нов пик на епидемията. Да поемат грижата за 50 пациенти е на ръба на техните възможности.

Наложило се токсикологията да отстъпи сградата на ковид-пациентите, за да може да са изолирани. И трите етажа на сградата са вече пълни с пациенти, информира БНТ.

"Това са, както казах, три етажа болни - не е клиника, просто е пригодена за случая. Има болни дори в мазето", обясни Йонко Йончев - специализант вътрешни болести.

Д-р Йончев е единственият дежурен лекар за трите етажа болни и определено не знае какво е почивка. Той току-що изписва пациент и леглото му веднага заема друг.

И лекарят, и единствената сестра на смяна не са в обичайните предпазни облекла. Но и няма вече нужда. И двамата са били позитивни и имат имунитет. И не са единствените. Голяма част от лекарите тук вече имат антитела.

Сестрата е крайно ангажирана да зареди лекарствата и спринцовките за всички пациенти. Това й отнема повече от два часа. Успява да обиколи всички за час и половина.

А казват, че денят е относително спокоен. Повече ги притесняват нощните дежурства.

Коментари

Задължително поле