Условна присъда за убит пийнал пешеходец

Половината българи не харесват демокрацията

Втори бронз за Бонева

Съдят мъж за четири средни телесни повреди, причинени с пиратки

За да отслабнете след 50-годишна възраст, намалете порциите Здравословните храни не винаги водят до загуба на килограми

Община Търговище с награда за социална отговорност

Вход свободен в бургаския авиомузей

Самолет на израелските авиолинии кацна аварийно на Летище София

Шефът на строителния контрол в Столична община подаде оставка

ЦИК: Увеличаването на секциите с машинно гласуване вероятно ще доведе до повече грешки в протоколите и може да повлияе на резултата

56-годишен мъж е открит мъртъв в дома си в Пловдив, има следи от насилие

Увеличиха с 1 година наказанието на шофьора, прегазил балетист

МОК извади бокса от програмата на Олимпиадата Международният олимпийски комитет отне лиценза на АИБА

Охранител открадна близо 5 млн. евро от банка в Турция

Премиерът Борисов: Гоце Делчев е български герой, жертвал се за свободата на Македония

Кои зодии никога няма да пораснат

Овен
Хайде на въртележката

Вас, лично, на 1 юни трябва да ви заведат на увеселителен парк и да ви купят захарен памук. Вие сте си дете, независимо на каква възраст сте в момента. Поведението ви е незряло, разсъжденията ви – дори и да сте свръхинтелигентни, са малко наивни. Прави ли ви впечатление, че често се губите в света на „възрастните“ и не ви е ясно защо някой е постъпил по този или онзи начин? Това е, защото все още не сте пораснали. Макар че вече сте глава на семейство и началник, вие все така търсите повод да си поиграете с влакчета или да изгледате някое ново детско филмче.

Телец
Тийнейджър форевър

Още от 12-годишен „движи“ с големите и се напива пробно – понеже е вече зрял човек, а и за да се подготви за живота. Той е сред първите в класа, които опитват цигари, други цигари и разните забавления за възрастни. Дори вече да е завършил училище и да работи, даже ако е достигнал пенсионна или следпенсионна възраст, не се лъжете че Телецът най-сетне е съзрял. Нищо подобно – той си е останал същият изпълнен с чувство за собствена значимост пубер. За съжаление Телците са склонни да упрекват собствените си деца в незрялост, което звучи най-малкото несериозно.

Близнаци
Честит ви празник!

Близнакът ще си остане дете. Но дете, обуло високите токчета на майка си и накипрено с булчинската й рокля. Близнаците дават вид на големи и интелигентни хора и в известен смисъл са такива. Те могат да вземат решения, умеят добре да се оправят във всекидневието, от тях излизат добри родители, отговорни лекари, журналисти, учители и адвокати. Обаче с това, че не могат да си задържат вниманието и са пословично непоследователни, както и заради нуждата постоянно да бъдат поощрявани и хвалени, наистина приличат на големи, малко разглезени хлапета. Честит празник и на тях!

Рак
Пубер с пъпки

Мъжете и жените, родени под този Воден знак, никога не достигат до интелектуална и емоционална зрялост. Те имат истерична нужда от постоянно внимание и чести уверения че са обичани и високо ценени, което им пречи да помъдреят и да заживеят като нормални възрастни хора. Те са емоционални, обидчиви и избухливи като тийнейджъри, а обичат забавленията и игрите, също като съвсем малките деца. Тази незрялост ги прави доста чаровни, когато са в игровата си фаза. Да не забравяме, че циклофренията във всеки момент може да ги завихри наобратно и те да станат мнителни и зли.

Лъв
Дебеличко детенце

Лъвът е голямо, дебеличко детенце с гигантска кордела върху едрата обла главичка. Той е от тези момиченца и момченца, които са тартори на тайфата. Тайфата няма нищо против, защото пухкавият тиранин измисля винаги интересни и увлекателни игри, в които той, разбира се, играе централната роля. За да има мир, всички му се подчиняват безпрекословно. Така и играта върви, и Лъвът е доволен. Така общо взето протичат нещата в живота на един „зрял“ човек, роден под знака на Лъва. Когато не проявява детинския си темперамент, той е интелигентен и дори понякога грижовен егоцентрик.

Дева
Развихря се късно

За нито една Дева не може да се каже, че е дете. Дори за миниатюрните, 3-4 годишни Девички. Децата, родени под този знак са разумни, отговорни, внимателни и старателни и често се държат по-зряло и от родителите си. На попрището жизнено в средата част от Девите сигат до момент, в който преосмислят приоритетите си – често вследствие на изживян шок. Те успяват да се дистанцират донякъде от твърде старателната си същност и да събудят в душата си вътрешното си дете. Едва на стари години някои Деви си позволяват да се „развихрят“ донякъде и да се позабавляват.

Везни
Зелена круша ранозрейка

Ако забележите поляна с маргаритки, която прилича на бита от градушка, огледайте се. В центъра ще видите една невръстна Везна, която обезглавява последните цветове и им къса листенцата: „Обича ме, не ме обича…“ Везните са преждевременно откъснати круши ранозрейки и цял живот си остават зелени, докато в залеза на живота не ги връхлети деменцията. Тогава вече са вдетинени старци. Но Денят на детето не е техен празник. Везните са прекалено изкушени от благата в живота на възрастните и твърде много се интересуват от общественото мнение, за да ги наречем „деца“.

Скорпион
Един от най-възрастните

Скоприоните са стари по дух. Те се раждат такива – необичайно мъдри, емоционално интелигентни, но и често разкъсвани от страсти. Имат интерес към мистичното, към тайните на живота и към науките. Същевременно са артистични и мнозина са намерили смисъл на живота си в изкуството. Те са твърде пламенни, за да бъдат наречени деца. Твърде силно любят и мразят, твърде склонни са към самоизяждане. Имат желязна воля и склонност към мазохизъм. Не гледат лекомислено на нищо, но особено сериозни са по отношение на любовта. От 12-те в зодияка, те са един от най-възрастните знаци.

Стрелец
Пипи Дългото чорапче

Очевидно е, че Огнените знаци са най-големите деца в зодияка. Но докато Лъвът е суетното и търсещо внимание дете, а Овенът – своенравното и разглезено джереме, Стрелецът е онова хлапе, което се прибира по нощите с ожулена физиономия, но ухилено от ухо до ухо. Някои смятат, че характерът на Пипи Дългото чорапче най-добре отговаря на характеристиките на Стрелеца. Той е шумен, силен, жизнен, себеотрицателен, общителен и безотговорен. Не зачита никакви авторитети и не допуска да го командват. Стрелецът е шут и пет пари не дава дали хората се смеят с него или на него.

Козирог
Провежда експерименти

Като почти всеки човек, и той има нещо детинско в себе си – вдетинил се е от възрастта. Но преди да достигне до този етап, Козирогът е зрял и (почти) разумен индивид. Той не се поддава на детински капризи и никога не върши глупости – той провежда експерименти. Като този: „Какво ще стане, ако скоча от ей тая тук 15-метрова скала в морето с чадър, маска и плавници?” Дори и като малък, Козирогът е гледал твърде сериозно на себе си и на света. Затова и до днес преминава през живота като булдозер и делово размачква всичко живо по пътя си. Нали целта му е да прокара път?

Водолей
Мъдрец в детска градина

В сравнение с останалите знаци, Водолеят е като източен мъдрец в детска градина. Той наблюдава, без да се намесва. И много рядко, предимно когато е уморен, притеснен и изнервен, и неговите нерви не издържат. Не е дете Водолеят. Никога не е бил дете. Той е извънземно, родило се в човешка кожа. Дори най-ранните му игри са такива. Когато ви погледне с мъдрите си очи и ви каже: „Искаш ли да правим бели?,“ сте наясно че това не са обикновени бели. Това са експерименти на извънземна цивилизация, целящи да проверят докъде може да стигне търпението на земляните.

Риби
Другите са чудовища

Това не са деца! Това са чудовища! Репликата е на хотелиера от вица за онзи нервак, дето искал стая в хотел, където няма малки деца, пък се оказало, че там е пълно с дребни бръмбари, които търчат, реват и пищят. Точно така гледат Рибите на останалите деца в зодияка. Като на чудовища. Защото детето Риба не обича да крещи и да се бие. Обикновено е тихо и мечтателно. Но когато замлъкне за много дълго, родителите му изтръпват от ужас, защото това е знак, че върши някакви нечестиви дела: примерно, скрил се е в гардероба и кълца роклите на майка си с ножичката за нокти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.