Кои зодии са възвестители на истината?

Овен
Трудно се ориентират

Овенът винаги е готов да ви зашлеви право в лицето с болезнената истина. Лек проблем му създава това, че понякога не се ориентира кое точно е истината. Ако става въпрос за директно съобщаване на очевиден факт от типа на „Това палто е кошмарно!“, да, могат го. Ако се чудите не им ли е съвестно да обиждат така хората, не, не им е. За тях вашите чувства на палтопритежател са без значение. Важното е да се изкажат, когато нещо ги дразни.

Другият проблем е, че за повечето Овни истината е силно надценявана като добродетел. Особено, когато е намесен личен интерес.

Телец
Само за отмъщение

Телецът възвестява горчивата истина само когато умишлено е решил да ви обиди. За да си заслужите тази благодат, трябва здравата сте му настъпили мазолите. Ако не таи лоши чувства към вас, този Земен знак е твърде благ и мил, за да ви разстройва с истинското си мнение за вас. Той ненавижда скандалите и проблемите и смело лъже, за да избегне всяка конфронтация. Лъжите му варират от „Не мога да дойда, понеже ще водя баба ми в болницата“ до „Много приятна прическа, подчертава ти очите“ за подстрижка, която един Стрелец с радост би нарекъл „шегата на бръснаря“.

Близнаци
Започне ли, няма милост

Да търсиш игла в копа сено е същото, като да се опиташ да разбереш какво наистина си мисли Близнакът за теб. Откровеното си мнение казва рядко, в много специални моменти и често доста завоалирано. Трябва да сте много близки с конкретния Близнак, за да получите от него словесен шамар под формата на чистата истина. Представителите на този неуловим и вечно променящ се знак не са вестители на истината под никаква форма. Но и те имат изблици на откровеност. Окажете ли се рецепициенти на този извор на благочестието, горчиво ще съжалите. Започне ли, Близнакът наистина няма милост.

Рак
Казват нещата, каквито са

Раците са може би най-коравосърдечните възвестители на истината. Те не знаят нито милост, нито жал, нито пък угризения, когато се налага да натрият носа на някого. Казват нещата такива, каквито са, при това с пълното съзнание какво правят. Докато Скорпионът е брутален в казването на истината, Стрелецът я изплющява с жизнерадостна вяра, че жертвата едва ли не ще му благодари за откровението, Ракът я казва, защото така е правилно. Без сантименти. Без извинения. С гол в ръката нож. По принцип Раците не са склонни да лъжат, а да манипулират, но това е съвсем друга тема.

Лъв
Не предозират с истината

Лъвът не е от хората, които предозират с истината. Представителите на този знак имат строг морал и добре изградена ценностна система, според която на света съществуват „благородни“ бели лъжи и черни и подли измами. Лъвът е аристократ, цар на животните. Той не се забърква във втория вид. Но колкото до безобидното премълчаване и изопачаване на истината, това за тях е като въздухът и водата за всяко живо същество – тоест, правят го всекидневно, често дори и без да се усетят. Все пак, ако потърсите откровеното им мнение, най-вероятно ще ог получите.

Дева
Фея на белите лъжи

Ако има фея на белите лъжи, това е Девата. „Пътувам, до пет минутки съм там“, казва ведро тя, а още се облича за излизане. Знае отлично, че и с хеликоптер няма как да стигне до мястото за по-малко от 20 минути. Но го прави по човеколюбиви причини – за да не разстройва хората. Според нея този, който я чака ще бъде по-спокоен при мисълта че тя е някъде по трасето. От друга страна Девите са тези, които с емоционалността на прашасал счетоводител ще ви забият ножа на истината право в челото. Ще бъдат брутални, но не от злост, нито от възмущение, а от една чисто Девишка безкомпромисност.

Везни
Зайчета с вампирски зъби

Никой не очаква от Везните да говорят истината. Столетия на предразсъдъци са белязали стигмата върху този знак: „Везните са лицемери и лъжци“. Представят ги като хищни вълци, докато те са едни зайчета – грижовни, деликатни, тактични и дипломатични бели зайчета с окървавени вампирски зъби. Везните може би ви изглеждат като хора, които не са в състояние да ви замерят с истината. Не се полъгвайте по тяхната приятна общителност. Те могат да бъдат много директни. От правдивите им думи боли, макар че все пак ще се погрижат по един или друг начин ще смекчат казаното.

Скорпион
Вярват в жестоката истина

Скорпионите са сложни личности. Не може да се каже, че са лъжци, нито че са прекомерно привързани към истината. На тях им е малко трудно да са директни, тъй като това противоречи на инстинкта им за самосъхранение. Предпочитат да говорят със заобикалки, да премълчават факти, дори не си поплюват да извъртят опашата лъжа, когато обстоятелствата го налагат. Когато решат да са откровени обаче, стават брутални. Не ги интересува дали отсрещната страна може да понесе това, което имат да им казват. За Скорпионите жестоката истина е верую. Тя е това, за което околните са длъжни да копнеят.

Стрелец
Отче, прости им

Отче, прости им, защото не знаят какво правят. Сигурно поне по 30 хиляди пъти всеки божи ден Спасителят проронва това по повод на издънка, изплъзнала се от устата на Стрелец. Представителите на този знак не могат да повярват, че някой би се обидил от това, което му казват. Та те са толкова добронамерени! Не се впечатляват, че никой не ги е молил за мнението им. Стрелците възвестяват на куцо, кьораво и сакато истината, без да осъзнават какви поражения нанасят. Те страдат от угризения, ако разберат че са обидили човек. Въпреки това за тях истината си остава най-висша добродетел.

Козирог
Брутална липса на такт

Като цяло хората, родени под този знак, са почтени и директни към близките си, даже понякога прекалено директни. Не са дипломатични и не обличат истината във воланчета и розови роклички, а я излагат така, както я виждат. Което ги причислява към редиците на брутално възвестяващите истината знаци. От чувство за самосъхранение биха излъгали, и ще го направят умело. Въпреки това лъжата определено не им е заложена в астрологичното ДНК, така да се каже. Като скептици с хладен и аналитичен ум, те умеят да съберат две и две, така че е почти невъзможно да бъдат измамени.

Водолей
Лъжата е приемлив инструмент

Попитайте Водолея: „Не ме ли правят малко дебела тези дънки?“. Разговорът може да се развие по два сценария. Първи вариант: „Напротив, страхотно ти седят, изглеждаш като момиченце.“ (Лъжа няма – моделът е младежки, Водолеят не е казал че изглеждате слаба.) Втори вариант: „Вчера беше с едни дънки, които ти седят наистина много добре.“ Представителите на този знак избягват да лъжат, правят го защото не обичат да обиждат. Не биха казали неистина от чист конформизъм, защото са безстрашни. Но лъжата е приемлив инструмент, когато трябва да се осъществи по-висша цел.

Риби
Вербални убийци, даже нинджи

Така, както са чувствителни, нежни и влюбчиви мечтатели, Рибите са студенокръвни вербални убийци, даже нинджи. Смятате че са дипломатични и не им стиска да кажат истината? Напротив, бъдете нащрек! Не се знае кога вашият приятел Риби ще ви посече с правдив и остър упрек. Самите Риби са сред най-изпечените лъжци в зодияка, понеже всъщност никога не лъжат – те вярват на всяка своя дума. На Рибите не им се налага да кроят планове за измама. Те мамят и манипулират по инстинкт – така както сьомгата се насочва от устието нагоре по реката, за да хвърли хайвера си.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Аз съм водолей и горе писаното не е вярно за мен За мен няма място за лъжа Търся заобиколен път за казването на неудобна истина

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.