Кои зодии умеят да пазят тайни?

Овен
Лапацало, без никаква цедка 

Ако се запознаете с човек, който на 15-ата минута е готов да ви разкаже цялото си житие, и ма поне 80% шанс това да е Овен. Почти всяко негово изречение започва или с „аз“, или и „той ми каза“. Твърде ориентиран е към себе си, което от една страна го прави независим, но от друга -  непринудено, безхитростно егоцентричен. Самоотвержен приятел е, но не си въобразявайте че ще запази тайната ви. Точно това не му е по силите. Ще я изплюе не от злонамереност, а защото има редки зъби. Единствените тайни, които въобще може да запази, са неговите собствени.

Телец
Може, но дали иска 

Телецът със сигурност умее да пази тайни, въпросът е дали иска. Много често езикът го засърбява в най-неподходящи ситуации. Тогава може случайно да „изпусне“ нещо крайно дискредитиращо за вас. Защо ли? Понякога без причина – ей така, за купона, друг път защото сте го жегнали с нещо и той просто трябва да изпусне вентила. Както е известно, Телците за злопаметни и отмъстителни, дори и към близките си. Би премълчал, разбира се, но само ако е приел интереса ви присърце или под някаква много сериозна заплаха, примерно, ако се страхува че ще му отмъстите. 

Близнаци
Не разчитайте да опази тайна

Всички казват, че Близнаците много дрънкат и не може да им се повери секретна информация. Май тези "всички" са прави. За Близнаците комуникацията е най-важното и, ако не могат да съобщят пред поне десетима души нещо вълнуващо, има реална опасност да се пръснат. Те се възползват от своя неустоим чар и таланта си на манипулатори, за да ви прехвърлят вината.Толкова са добри, че с лекота ще ви убедят как не те са издали тайната ви, а вие сами сте я съобщили на целия свят във фейсбук, тик-ток и инстаграм, но кой знае защо постът ви просто е потънал някъде. 

Рак
Ще ви издаде, за да си отмъсти

"Всичко, което кажете на Рака, може да бъде използвано против вас" – това трябва да е предупреждение в инструкциите за ползване на родените под този знак. Раците са мнителни и свръхчувствителни. По тази причина може да бъдат нетактични, откровени и директни до жестокост. Ракът ще запази тайната ви, разбира се. Докато не го разгневите. Тогава ще ви я изплюе в лицето, за да ви натрие носа, заедно с порой язвителни забележки. Поривът да ви накаже и нарани на свой ред е по-силен от разума му. Той ще ви издаде, дори с това да ви постави в огромна опасност. 

Лъв
Има зъл брат-близнак

Той е благороден, дащен и верен приятел, обаятелен, шармантен и убедителен събеседник. Но Лъвът си има тъмна сянка, зъл таен брат-близнак, който от време на време изплува на повърхността и взема превес. Лошият Лъв е страхливец, гневлив и арогантен егоцентрик със смехотворно висока самооценка. Ако реши, че сте му съперник, ще използва измами, интриги и лъжи, за да ви неутрализира. Към низшестоящите се отнася с презрение, но ги използва за дребни задачи по своите гранздиозни и понякога коварни кроежи. Сами преценете доколко се доверявате на такъв човек. 

Дева
Ако прецени, ще я опази

О, да! Девата може да пази тайни, стига да прецени че се налага. Малцина са хората, които така искрено и в дълбочина биха се интересували от вас и личните ви драми. Девата ще ви даде не само съчувствие, но и логистична подкрепа. Ще разнищи проблема и ще предложи начин за разрешаването му. Дори може да се хвърли в ревностна борба във ваша защита. Има само едно условие: ако ще ви помага, то всичко трябва да стане така, както Девата го е планирала. Но когато не сте в беда, ще трябва да изтърпите постоянното заяждане, придирчивостта и дребнавите забележки. 

Везни
Доверявате му на своя отговорност

Везните са мили, общителни и приказливи хора. Ако са в добро разположение на духа. Рядко, само в крайни случаи стават зли, заядливи и високомерни – обикновено, когато са под стрес. В този знак рядко се раждат герои и стоици. Те са страхливи и под напрежение се огъват. В паниката си просто трябва да обвинят някой друг или да си го изкарат на някого. Дано това да не сте вие! Дали да им доверите тайна? На ваша отговорност. Само имайте предвид, че обидената Везна би издала и най-съкровените ви признания, за да ви отмъсти. Везните знаят как да ви уязвят. 

Скорпион
От обида може да ви изложи

Скорпионите не са хора, те са подводни вулкани от страст и агресия, прикрити под гладките води на морето. Изглеждат хладнокръвни, но всеки момент може да изригнат. И тогава... Покрай кипящите си страсти в пика на емоциите може без да искат да изтърват някоя важна тайна. Не им се сърдете, защото в тези случаи ще бъде непреднамерено. Ако зачитате достойнството им, те ще ви бъдат верни и ревностни приятели. Но, ако ги предадете, познайте дали ще използват най-срамните ви тайни като оръжие срещу вас или друг, на когото могат да отмъстят по този начин? 

Стрелец
Нетактичен и недосетлив е

Той е добронамерен и никога не би издал тайната ви, за да ви отмъсти, след като сте го засегнали. Стрелецът е роден екшън герой. Няма да каже нищо дори и лошите да го заловят и да го измъчват.  С него тайната ви е на сигурно място, но с едно предупреждение: тези хора много дрънкат. За да сте сигурни, че няма да я разкажат на целия свят, трябва предварително най-сериозно да им обясните защо не бива да казват на никого това, което им споделяте. Не очаквайте да се досетят сами. Верни приятели са, но могат да бъдат нечовешки взискателни и брутално нетактични.

Козирог
Дрънкало на квадрат

Той ще запази тайната ви. Поне до утре. Или до вдругиден. На никого няма да я каже. Освен на колегите си. И на приятелите. И на хората от входа. Малко е като тези знаменитости, които се шегуват по телевизията: "Под секрет ви съобщавам..." Не го корете, защото най-сериозно се старае да не ви издаде. Козирогът е стабилен човек, предан приятел. Но ако ви е нужно рамо, на което да поплачете - забравете! Той мрази показа на чувства. Докато въздъхнете с опечален вид, и Козирогът вече ще е оставил само облаче прах с копитата си, преди да изчезне в далечината.

Водолей
Заслужава сто процента доверие

Дали Водолеите успяват да пазят тайни? Разбира се, стига да ги убедите в смисъла да си държат езика зад зъбите. Те са резервирани и няма шанс да ви издадат ей така, от превъзбуда или вълнение. Щастливци са попадналите в най-близкия приятелски кръг на Водолея. Ако успеят да преглътнат собственическото му отношение, ще се радват на неговата справедлива, себеотрицателна и дори свирепа подкрепа. Както и на непоколебимата му неизмерима обич. Но твърде малко са тези, които получават достъп до най-тъмните стаи в душата му. Някои тайни остават завинаги заключени.

Риби
Надежден пазител на тайни

Не, вашият приятел, Рибата, няма да издаде тайните ви. Най-много да каже на семейството си и на още неколцина други хора, на които има вяра. Но те от своя страна на кого ще кажат, това вече е съвсем друга работа. И след като изяснихме това, необяснимо е защо Рибата почти винаги се оказва първоизворът на всички клюки. Рибите са мили и чувствителни, от тях винаги може да потърсите утеха и да поплачете на рамото им. А после да прочетете за проблемите си в местния стенвестник. Шегата настрана – мъжете Риби са най-надеждните пазители на чужди тайни.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп