Кои са извънземните нашественици в сериала "Война на световете"?

Голямата апокалиптична естетика се завръща на малкия екран. „Война на световете“ е литературната класика на великия Хътбърт Уелс, вдъхновила радио пиеса, филми, а сега и сериал. Вторият сезон на едноименната тв поредица за извънземно нашествие ще се излъчва премиерно по FOX от 04.06. от 21 ч. 

Актьорският състав на поредицата включва отличения със „Златен Глобус“ и „Еми“ и номиниран за награда „Тони“ Гейбриъл Бърн („Психотерапия“) и наградената със „Златен Глобус“ и награда „Изборът на критиците“ – Дейзи Едгар Джоунс („Нормални хора“), наред с още завръщащи се актьори от първи сезон като Леа Дрюкер, Наташа Литъл, Стефан Кайар, Адел Беншериф, Тай Тенант, Стивън Кембъл Мур, Байо Гбадамоси, Арън Хефернан и Емили дьо Пресак.

В първи сезон на „Война на световете“ човечеството е почти заличено след атака на извънземни нашественици. Останали са само малки групи от хора, които се борят за своето оцеляване. Никой не преживява нашествието по-осезаемо от Емили (Дейзи Едгар Джоунс), която открива, че може би има необичайна връзка с извънземните.

Във втори сезон героите са разтърсени от възможността нашествениците всъщност да са хора. Предстои им свирепа и сурова битка, в която трябва са си върнат планетата. Отчаянието и желанието за оцеляване ще накара някои от тях дори да обмислят варианта да жертват един от съмишлениците си.

„В първата част на поредицата „Война на световете“ стремежът ми бе да поставя заплетените човешки отношения в сърцевината на историята. Беше истинско удоволствие да наблюдавам как тези сложни герои оживяват благодарение на изключителния актьорски състав. Много е вълнуващо да се завърнем отново към техните истории във втори сезон.“, коментира сценаристът и създател на сериала Хауърд Овърман.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали