Кой е зодиакалният ви цвят?

Овен

Червено, като кръвта

Какъв е този звяр, който рие с крак, пръхти с разширени ноздри и гледа на кръв и мръвки? В грешка сте - не е нито кръвожадният Лъв, нито разяреният Телец. Става дума за най-опасното от всички животни в зодиака - Овена. Опасен е защото, вместо мозък, Бог му е дал пластичен експлозив от вида на С-4 или семтекс, а вместо кръв - кипящо младо вино. Ето затова цветът на Овена е червен, като това, което всеки момент е в състояние да пролее, дори още докато чете хороскопа си. За да го укротите, купувайте му дрехи в златисто, бяло или шампанско. Макар че едва ли ще помогне...

Телец

Розови сънища

Облечете рошавия, опърничав бик в розовко и повече не го обиждайте! Какво да се прави - цветовете на войната не са за него. Телецът е най-спокоен, когато около шията му на копринени гънки се спускат скъпи материи в разпъпилите цветове на вишневите градини или белите ябълкови цветове. За да не изглежда чак толкова смешен в момичешки багри, за мъжа, роден под този знак може да се окаже подходящо да носи черно или земни цветове – кафеникаво, охра, сиво. За разлика от розовото, което символизира благата им душа, в бежово и кафяво никой няма да им се подиграва.

Близнаци

Тревисто за баланс

Зеленото е цветът на завистта. Но той има и друго значение: уравновесява вечно подскачащата и шавлива природа на Близнаците и внася в характера им така нужния баланс. Идеалната дреха за Близнака би била зелена усмирителна риза: хем вързаните на гърба ръкави ще го направят безопасен за околните, хем цветът ще има целебен ефект върху неспокойната му душа. В тревисти дрехи Близнаците цъфтят – те стават още по-креативни и кадърни, като зеленото подобрява и концентрацията им. Черното има отрезвяващ ефект, а в червено всеки Близнак се превръща в двукрако бедствие.

Рак

Цвят на море

Лилаво, синьо, зелено и сребристо - всички цветове на морето са предопределени за Раците. Тази гама има благотворно въздействие върху чувствителните и грижовни хора, които стават по-малко обсебващи и прилепчиви. Ако се налага да спрат да се тюхкат и да свършат някаква работа, би било добре да сложат нещо жълтичко. Това ще ги настрои почти оптимистично. Червена дреха се препоръчва да намятат, когато се стягат за война - например, ако са тръгнали да се разправят за нещо в Топлофикация. За нищо на света да не обличат черно - то ще ги депресира допълнително.

Лъв

Златисто, естествено

Златисто и оранжево са цветовете, достойни да украсят тази царствена фигура. Жълтото (цветът на интелекта и логичното мислене), съчетано с агресивната енергия на червеното, е единствената подходяща комбинация за Лъва в тежките моменти, когато са му потънали гемиите. При Лъвовете това става, ако е накърнено самолюбието им. А иначе обичат жизнерадостни и ярки цветове, най-вече кралските лилаво и червено. Няма смисъл да си купуват дрехи в пастелни нюанси - как си представяте Цар Лъв в бебешко синьо или още по-зле – в безличен цвят, като сиво или екрю?

Дева

Пастелни багри

Спокойствието на пастелните багри - от прасковено розово, през светлите лилави и сини нюанси, е балсам за изтерзаната от подробности, графици и отговорности душа на съвестната Дева. Тези нежни цветове внасят успокоение и утеха в претоварения й ден. На критичния й поглед издържат и тъмносиньото, сиво-кафеникавото и бежовото. В моменти на тежка несгода ще се почувства по-добре, ако носи дрехи в тъмнозелено и черно. Тази комбинация направо може да я възкреси от пепелта. Дева в червено е като пътен полицай в златисти сандали - очарователно, но неуместно някак.

Везни

Небесно синьо

На въздушен цвят най-много му подхожда облекло в цвета на небето. Макар че от гледна точка на тълкованието на цветовете, не е сигурно, че точно той им пасва най-добре. Синьото е цветът на доверието и отговорността – две качества, които Везните харесват, но у другите. Дори да не са чели Достоевски, те са съгласни с него, че красотата ще спаси света. Затова гледат всичко по тях да е красиво и скъпо - и дрехите, и бижутата, и часовниците. Безупречният им вкус им подсказва какъв цвят им отива. Но откъм вибрации за тях е полезно да носят бяло и розово.

Скорпион

Отровно патладжанено

Лилаво, пурпурно, патладжанено са дълбините в цветовия диапазон, от които Скорпионът най-добре дебне жертвите си. Те му дават спокойствие и сила и настройват пророческата му душа към невидимото като същински мистичен камертон. Пурпурночервено Скорпионите трябва да носят, когато смятат да провеждат спиритически сеанси, защото този цвят подсилва свръхестествената им чувствителност. Допадат им всички цветове на мрака и окултното, но също и ярките дисхармонични контрасти. Естествено, не странят от черното. Бледите и нежни цветове са обида за истинския Скорпион.

Стрелец

Жълта книжка

"Та-дааа!", и Стрелецът реализиар ефектна поява, облечен в цвета на минзухара. Яркожълтото привлича като магнит тези любители на визуалните ефекти. Цветът подсилва естествения оптимизъм и жизнерадостта на представителите на този знак. Обичат също и оранжевото, и червеното, а и шафранения цвят, в който се обличат будистките монаси. Бялото ги умиротворява, а черното ги усмирява. Не отказват и на дрехи, автомобили и дори храни в яркосиньо. Стрелците са нагледен пример за израза „луд на шаренко се радва“. За щастие няма цветове, които са им противопоказни.

Козирог

Черно като нощта

Черното най-добре кореспондира с черната душа на Козирога. Този цвят е като щит срещу емоционалния стрес на околната среда. Той ни прикрива и пази. Резервираната и сурова природа на Козирозите намира за привлекателни моряшко синьото, индигово синьото и сивото. Като земен знак, естествено е да избира и кафевите нюанси. Червеното ги наежва и стават склонни да кюскат с рогата до припадък, но най-противен им е жълтият цвят - от него направо им избива уртикария. Бялото омекотява ефекта на черния цвят и затова комбинацията е любима за повечето Козирози.

Водолей

Психеделично лилаво

Странните нюанси на почти всеки цвят им допадат. Обичат преливащи се електрикови цветове, които се променят на светлината. Често комбинират цветове и десени, от които на околните им се завива свят. Люляково и виолетово във всякакви психеделични комбинации с яркозелено, оранжево или розово им допада доста. Това не е никак учудващо, като се знае славата на Водолеите като ексцентриците в зодиака. Все пак лилавият и розовият цвят са им любими. Добре е да припомним, че лилавият цвят е за хора с духовни стремежи, които търсят спокойствие на духа и медитация.

Риби

Зеленото ги блокира

На Рибите им дайте жълто. То повдига духа им и разбужда третото им око. Облечете ги в пастелни цветове, като лавандулово лилаво, прасковено розово, светложълто - в тях животът им ще бъде по-хармоничен и спокоен. Бялото им помага да отворят онзи прозорец към света, зад чиито стъкла обикновено мечтаят, докато другите си живеят живота. Черното им помага да съхранят жизнената си енергия. Но не позволявайте на Рибата да носи зелено! Този цвят блокира творческата им енергия. Той подобава на материалисти с развито собственическото чувство - две тотално чужди качества за Рибите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп