Кой играе Севда на „Герена“?

Люпко Петрович подаде оставка преди мача с „Берое“ и на „Герена“ се хванаха за главата. Всички бяха изненадани не защото сърбинът си тръгва, а защото го направи точно... преди да го уволнят. Стара хиена е Чичо Люпко и го доказа, като не достави на „сините“ шефове това удоволствие. А той, Професора по футбол, реално ходи с оставка в джоба два месеца. След мачовете в Европа с „Марибор“ и последвалите 2 ремита на старта в шампионата тъкмо гилотината бе наточена за мача с „Лудогорец“, но „Левски“ победи с 1:0 и Петрович запази поста си. И така до... мача с ЦСКА. При загуба в дербито Люпко е бил пред уволнение още в съблекалните на „Васил Левски“. Негови думи, че мачът е вечно дерби, се оказаха неочакван прът в медийната машина на клуба, която ударно тръбеше обратното. А такива прояви не се прощават. Но ремито 1:1 явно пак отложи присъдата.

И в тази игра на нерви и дебнене хитрият като три стада лисици Чичо Люпко безпрецедентно сам напусна. Без съд и присъда! Така печелилия КЕШ треньор, видял 2 и 200 във футбола, направи безпрецедентен и скандален първи ход. Той от месец подхвърля, че знае - от „Герена“ водят преговори зад гърба му, и то с треньори, които той е учил на занаят. От „Левски“ предложиха на Станимир Стоилов да поеме клуба, въпреки че отборът бие наред в първенството. Постът на сърбина бе „даван“ и на Велислав Вуцов, Ясен Петров и Димитър Димитров-Херо.

„Мои началници са водили нееднократно преговори с други треньори, които да ме заменят, и това е информация, която имам от първа ръка“, посочи Петрович като една от десетте официални причини, заради които си тръгна.

Собственикът на „сините“ Спас Русев написа в декларация на сайта на „Левски“, че „времето на промени е всъщност време разделно“. Тогава следва логичният въпрос: Кой играе ролята на Севда от култовия роман на Антон Дончев? Във „Време разделно“ героинята сменя своята вяра. А сега? Кой е изменил на Петрович? Да не би това да е спортният директор на клуба Станислав Ангелов? Припомняме, че бившият мениджър на „сините“ Андрей Желязков напусна клуба именно заради Пелето. Жужо призна, че на „Герена“ били водени играчи без неговото съгласие. Нещо, което посочи и Петрович като друга причина за своето напускане.

„От проведената през лятото селекция футболистите, взети по мое желание, са единствено Иван Чворович и Димитър Пиргов - заяви сърбинът. - На първо място е водената срещу мен кампания в медиите още от първия ми ден като треньор на „Герена“. За съжаление тази кампания е инспирирана от хора в клуба.“

Но да се върнем на случая с Андрей Желязков. След своето напускане Жузо призна, че не е участвал в привличането на Галин Иванов, Виктор Генев и Илиян Мицански.

„Това беше през цялото време, докато бях на „Герена“ - разкри Желязков пред сайта „Топспорт“. - Даже още в началото веднъж ми се обади Станислав Ангелов, поиска да се видим. Не успях, не отидох на срещата, но ми съобщи, че не иска да работи с мен. Още нещо - разбрах и от вестниците, че Венци Христов е освободен. За Мицански разбрах, че подписва преди контролата ни с „Локомотив“ (София)...“

Разбира се, губещ от цялата тази конфузия е „Левски“. Отборът е лидер в класирането, но така докога? А и Видовден ще дойде - и за Севда, и за душманите на Петрович, и за тези на „Левски“. Тогава ще стане наистина като във „Време разделно“ - един отляво, друг отдясно. А по средата ще е пропаст. Но дали „Левски“ ще може да я прескочи?

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ