На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Кой кум и кой сват в нещастната фамилия

Социалните мрежи блъвнаха безчет коментари (от упражнения в остроумие до непристойни подмятания) по повод оприличената на национална „майка“ кандидат-президентка Цецка Цачева. Успоредно с това откъм десния сектор се чу яростен рев срещу Цветан Цветанов, който в опита си да оневини членството на видната герберка в БКП каза, че по онова време „всички“ са членували в партията.

Каква е връзката между майката на нацията и комунистическата партия, ще попитате. Има връзка. Точно БКП я наричаха партията майка. И членувалите в БКП си служат по инерция с метафорика по роднинска линия. Тук да отдадем дължимото на Мая Манолова, която като убедена и последователна социалистка първа употреби сравнението с майката. Мълвата, че ще се кандидатира на президентските избори, тя пресече с фразата. „Не, достатъчно е да съм омбудсман. Ако президентът е баща на народа, то омбудсманът е неговата майка.“

И ето как премиерът й взе думите от устата и ги прикачи към новопредставената кандидатка за държавен глава. Сега е моментът да влезе в сила Соломоновата притча за истинската майка. Дето две жени спорили чие е детето и мъдрецът им предложил да го разсече наполовина. Родната майка оттеглила претенциите си и така била разпозната. Дали някоя от нашите майки на народа ще се отдръпне, че да я припознаем? Надай се, Марийке, бачо ти Иван да дойде! Г-жа Караянчева приведе доводи за майчинството на г-жа Цачева от нумерологията. Паднал й се 17 номер в бюлетината. Като се редуцира, се получавало осем, а това било числото на майката. Друг път е на майката. В окултните традиции на Хермес Трисмегист осмицата е числото на предопределението. „Каквото е на небето, такова е и на земята“ е неговото значение. Демек каквото се спусне от горе, такова се получава долу. Като при политиката в някои държави.

Нека обаче изтъкнем особените заслуги в тази област на бившия премиер Иван Костов, който в демократични времена пръв възвърна семействеността в политическата словесност. Той обяви, че в България „всички сме братовчеди“ още през 1999 г. Защо тъкмо той ли? Шерше ла фам, господа! Съпруг е на партийна секретарка.

Към роднинската изразност прибягват и съпругите в партийните среди като Меглена Кунева. Тя пък нарече кандидат-президента Трайчо Трайков „син на нацията“. Ние веднага се сетихме за „най-малкия син на партията“ Митко Палаузов. При наличието на майки и синове, без баща бива ли? Такъв е, иска ли питане, премиерът Борисов. Подобно бащицата Тодор Живков. И на Сталин му викали „баща на народите“. Руснаците даже наскоро сериал направиха – „Синът на бащата на народите“. Пуснаха го и у нас по телевизията. Като споменахме руснаците, националният синковец Трайчо онзи ден разправя, че Путин щял да върне България в ХХ век. Няма нужда Путин да ни връща назад във времето. Добре се справяме и сами. В момента май сме се насадили в епохата на Васил Друмев с неговата „Нещастна фамилия“. И той отечеството си нарича майка, а братята си читатели моли за „съчувствие и одобрение“: „Не можих, казвам, да търпя и се реших, според колкото ми допускат силите и времето, да принеса и аз нещичко Майце си, което мисля, че ще може да й достави що-годе ползица.“

И написал светиня му малката повест с непреходно актуалното заглавие. Ние от нещастната фамилия дайте да си изясним кой какъв е. Например Цветан Цветанов вуйчо ли ни е? А опозицията по сватовска линия ли да я водим? Корнелия Нинова снаха ли се явява? Кои са шуреите, баджанаците, балдъзите, етървите, деверите и пр. Да се знае кой кум, кой сват, кой на булката брат.

Добрият стар Ф. М. Достоевски казал: „Всички ние сме излезли от ръкава на Гоголевия „Шинел“. Ние предлагаме на г-н Цветанов да се изрази цветисто: „Всички ние сме се изсулили от крачола на БКП.“

 

По-внимателно със старицата

Ако се проследи цялото „родословно дърво“ на провъзгласените за майки, бащи, синове и братовчеди на сегашните държавни и политически мъже и жени, да не излезе, че на всички тях бабата им е червената старица БКП (БСП). И тя като Маркесовата столетница Урсула, толкова се смалила от възрастта, че децата си я подхвърлят като вързоп.

 

 

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (8)

  1. Иска й се на авторката да я подхвърлят БСП като вързоп. БСП са единствените, които не плюят по комунистическите си фамилии и родителите си, както правят това Б.Борисов, Цецка и всички пребоядисани комунисти от Герб, седесари-деформатори и останалите психодесни. Защото най-яростните антикомунисти са от фамилии на видни комунисти, активни борци и са ползвали благата на социализма с пълни шепи. Като в карикатурата на Комарницки- от екрана на телевизора, изпусналият нервите си Борисов, гърми: “Аз няма да осигурявам 5 години на една комунистическа фамилия!” А пред телевизора, свити под гръмовния глас на шефа им, на канапето са кандидат-президентската двойка на Герб- произхождащата от комунистическа фамилия Цецка Цачева и Милушев, които се борят за 5 години мандат и кандидатът за вице шепне: “Цецкее, загазихме.”

    1. От ренегатите антикомунисти,няма по-гадни предателски същества!

  2. Помня едно стихче от песничка в детската градина през 70-те: “Тя е всеобщата мама, нарича се тя БКП”.В БСП не се наричат комунисти, значи също са се преименували като споменатите в статията. Част от проблема е в това, че откъм антикомунистите не се появи нищо повече от митодиту андреев и подобни плювачи, разчитащи в борбата си с комунизма чичо Сам и Брюксел да им постигнат целите, щото самите те за нищо не стават. БКП не отиде в Сибир, но огромен процент млади българи напуснаха България, погнусени от Димукруциътъ.

  3. Направо не смея да кажа “да и eбa майката на тази нация!!” Ами ако ме заведат при баба Цецка и ми кажат “действувай!!” Че то и пет месеца да не съм виждал жена, тази, като я погледна, направо ще ми се изпари меракът!!!

  4. Поправка- в карикатурата на Комарницки Цецка седи на канапето не с кандидата за вицепрезидент, а с мъжа си- комунистическата фамилия в пълен състав.

  5. По повод горните разсъждения на Милена Бойчева може да направя следното разсъждение /и друг път съм писал същото / – свестните хора , идеалистите от БКП , независимо от смяната системата от тоталитаризъм с ” демокрация” , смяната на абревиатурата БКП с БСП , останахме верни на идеала за равенство в правата и задълженията между хората , въпреки че бяхме заклеймени като лоши хора . А ренегатите на БКП наистина са по върховете на властта и сега са най-яростни антикомунисти , въпреки доказаното си комунистическо потекло . Както има сентенция – от комунистите по-лоши са само бившите комунисти . И е логично – как може да се има доверие на някой , който конюнктурно си сменя политическите убеждения за нула време – Иван Костов буквално за една нощ стана от апологет на социализма в пръв антикомунист – в началото на февруари 1990 г .превъзнася социализма , след три дни пръв седесар .

  6. В цялото това бливан, къде е генерал Мухльо, Генералша Йотова и генерал-фелдмаршал Корна? Това е изродената част от фамилията и сега не случайно й се падна прокобното число 13.

  7. Четох, че при хората тялото расте до 22-25 години. Като го гледам обаче по телевизора задника на тетка Цачева, започвам да си мисля, че задникът и тотално опровергава природния закон!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.