Кола беше взривена в центъра на Киев, има загинал

Автомобил се взриви на "Бесарабския площад" в центъра на украинската столица Киев. В резултат е починал мъж, а жена е тежко ранена. Дете, което се е намирало в колата е оцеляло.

Загиналият е идентифициран като Тимур Махаури (Али Дубаев), известен още като Руслан Папаскери, съобщава агенция УНИАН. Махаури е арестуван в Турция, през есента на 2012 година, по обвинение, че е убил представителя на „Имарет Кавказ“(ислямистка организация, която води въоръжена борба с Русия в Северен Кавказ) Муса Атаев.

Мъж, който се е представил като приятел на починалия, е заявил в ефира на телевизионния канал „112 Украйна“, че починалият е бил чеченец, който е споделял про-украинска позиция.

„Той беше в батальон на име „Шейх Мансур“. Беше чеченец, който се би за нас, за Украйна... Моето лично мнение е, че тук има следа сочеща към Русия“, съобщи той. На уточняващ въпрос, дали починалият е гражданин на Русия, мъжът е отгворил, че „той е бил чеченец. Дали е бил с руско гражданство, аз лично незнам“. Освен това, той е отбелзал, че взривената машина е била с грузински номера, а починалият не е бил вътре, заедно със семейството си, а с други лица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа