Кола бликна от фонтана пред Община Пловдив

Кола бликна в петък сутринта от фонтана с пеликаните на площад „Стефан Стамболов” пред Община Пловдив. Оказа се обаче, че това не е своеобразен подарък на градската управа под тепетата за първия учебен ден на малчуганите, а реализация на проект на авангардния американски артист Майк Буше с 90 000 литра от кафявата на цвят газирана безалкохолна напитка.

Той е в Пловдив за участие в 13-ого издание на Нощта на музеите и галериите и екстравагантното му творчество ще бъде представено в галерия „Сариев”. Според изкуствоведите Майк Буше е творец, за когото не съществуват никакви бариери и ограничения, когато реши да реализира някое свое хрумване или проект.

„Планирам го отдавна и сега го правя в Пловдив. Да плуваш в огромни количества газирана напитка или да видиш отражението си в нея ме вълнува дълго време. 100 000 литра имаше в проекта ми в Калифорния, тук ще бъде почти същото - 90 000 литра. Много се вълнувам, защото хората тук се интересуват и имат отношение към изкуството - нещо, което съм виждал на много малко места по света”, коментира ексцентрикът от Щатите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства