Кола е изгоряла в Карлово, докато шофьорът се опитвал да излезе от заледена и непочистена от снега улица

Лек автомобил изгоря в Карлово, докато шофьорът се опитвал да излезе от заледена и непочистена от снега улица. От снегопочистващата фирма казаха, че няма да поемат щетите. Общината разпореди проверка по случая.

Петко Балабанов закъсал с автомобила си на път за дома. Повече от 30 минути правил опити да потегли, но колата започнала да буксува, при което се появили искри на дясната задна гума

"Слязох да видя какво се случва, диска спирачния се беше нагрял до червено, а зад него вече гореше", разказва пред БНТ Петко Балабанов.

Докато взимал пожарогасителя пламнала задната част на автомобила и за няколко минути целият изгорял. Шофьорът е категоричен, че колата му е била технически изправна.

"Причината е лед, сняг. Тази зима, според мен, тази улица не е почиствана и не само тази улица", казва Петко Балабанов.

От снегопочистващата фирма казаха, че за последен път улицата е била почистена на 20 януари. Управителят призна, че не всички улици в града обаче се поддържат.

"И по всички тесни улици са минали машини със снегорини, но не във всички сме опесъчили и хвърлили сол", казва Стоян Иванов, управител на снегопочистващата фирма.

В знак на протест мъжът транспортирал колата до офиса на снегопочистващата фирма, за да я подари, но управителят отказал да я вземе.

"Ей така изстрадал автомобил искам да ви го подаря", казва Петко Балабанов.

"Аз не виждам причина, по която фирмата да плати автомобила. Да ние сме направили проверка", категоричен е Стоян Иванов. При проверката е установено, ч няма как да се запали автомобилът от въртене на гуми."

Собственикът на изгорялата кола обмисля да си търси правата по съдебен път.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България