Кола уби пенсионер, вървял по тъмно и в проливен дъжд по шосето

Ïîëèöèÿòà â Ðàçãðàä èçÿñíÿâà èíöèäåíòà, îòíåë æèâîòà íà 75- ãîäèøíèÿ ïåøåõîäåö â òúìíîòî è ïðîëèâíèÿ äúæä.

75-годишен мъж от Разград, движещ се насред шосето по тъмно и в проливен дъжд, е бил отнесен и убит от „Рено Сценик”, управлявано от 44-годишна жена от Варна. Инцидентът е станал към 21,10 часа в събота на пътя след село Осенец в посока Цар Калоян, съобщиха от полицията в Разград.

Шофьорката от Варна въобще не видяла в тъмното и дъжда човека пред себе си и го ударила. Тъй като не познавала района, отнело доста време, докато в шока обясни къде е станала трагeдията.

Към момента не е ясно къде е отивал възрастният мъж вечерта в проливния дъжд. Той имал адрес в Разград и село Езерче, уточниха от полицията. Причините за трагедията ще уточняват в досъдебното производство.

И друг жител на Варна претърпя инцидент в Разградско, но за щастие без пострадали хора. 26-годишният Т.Ж. вероятно е карал с висока скорост и не успял да вземе завой, при което преобърнал „Алфа Ромео” в канавка на улица „Добруджа” в града. Водачът не е пострадал, но пробата с дрегер отчела 1,48 промила алкохол, въпреки че инцидентът бил в 7,45 часа сутринта в събота. Младият шофьор е задържан и е образувано бързо производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони