Кола удари сърне на Шуменското плато

Малко сърне е било ударено от автомобил в района на Природен парк "Шуменско

плато" рано сутринта в петък и е получило тежки травми. Сигнал за инцидента е подаден в 7,16 часа към Държавно горско стопанство в Шумен и на място се отзовали двама горски служители, които откарали животното във ветеринарна клиника.

Там станало ясно, че 1-годишното сръндаче е с фрактура набедрената кост на заден крак и множество вътрешни наранявания, които по мнение на специалистите са несъвместими с живота.

Това е поредният случай на пострадала сърна в парка. Ръководството на Североизточното държавно предприятие приканва посетителите на платото над града да шофират с по-ниска скорост, да внимават, защото в района има много диви животни и да подават сигнали, ако предизвикат катастрофа или видят животно в безпомощно състояние. Специалистите съветват

гражданите да не се опитват да оказват помощ на раненото животно или да го транспортират, защото има опасност самите те да бъдат наранени.

Всички посетителите на ПП "Шуменско плато" могат да подават сигнали за нередности и пострадали животни на телефон 112. На тях веднага ще се отзоват и служители на ДГС-Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България