Коледари от ДГ№ 4 „Роса” – Благоевград посетиха Неврокопската митрополия

Малките коледари от ДГ№ 4 „Роса” – Благоевград посетиха Неврокопската митрополия и се срещнаха с Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, съобщиха от община Благоевград. Малчуганите поздравиха присъстващите с песни и ритуали по повод настъпващите празници. Децата и техните родители останаха впечатлени от преживяното.

След кратката програма, подготвена от IV „А“ група с учител г-жа Паскова, всички гости бяха приети в личния кабинет на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, където той лично разказа за празника „Игнажден” и предстоящите след него празнични коледни дни.

„Децата толкова развълнувано изживяха срещата със светите хора, че дори едно от тях със сълзи отиде до светеца и го помоли да помогне на дядо му да оздравее, а той изпрати специален подарък за него – икона и вдъхна вяра и надежда в детските пълни със сълзи очи и сърце“, разказа д-р Ивет Здравкова, директор на ДГ№ 4 "Роса" - Благоевград и специално благодари на Община Благоевград за възможността, която бе предоставена за реализирането на това посещение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България