„Коледа в Капана” с трето издание от 22 до 26 декември

Над 100 творци са заявили участие в базара в арт квартала

Третото издание на „Коледа в Капана” ще се проведе от 22 до 26 декември, а участие в него вече са заявили над 100 български творци на красиви и ръчно изработени изделия, сред които бижута, козметика, декор, облекла, храни и напитки.

„Коледа в Капана” е първото концептуално събитие за Пловдив, което цели да преобрази квартала на творческите индустрии в единственото по рода си Коледно градче у нас. Oсвен автентичния коледен базар за празничния дух ще допринесе и богатата украса, която включва над 2.5 км светлинни гирлянди, 5 км зелени гирлянди, хиляди коледни играчки, светещи фигури и огромна седемметрова елха, която всеки може да доукраси със своя играчка.

„Коледа в Капана” има за цел да възроди празничните обичаи, които събират и сплотяват хората в най-хубавото време от годината. За целта организаторите са подготвили специална празнична програма за малки и големи, кино на открито, традиционни коледни напитки и вкусотии, както и възстановка на Рождество Христово. Акцентът в събитието ще е автентичният коледен базар. С дългогодишен опит и познание на родния креативен занаят организаторите на „Коледа в Капана“ и „Капана Фест“ са подбрали старателно над 100 български автори в различни категории. Именно разнообразието от качествени, ръчно направени изделия, превръщат коледния базар в „Капана” в една от желаните дестинации за избор на подаръци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони