РИОСВ-Бургас: 1205 кв. м дюни са унищожени на къмпинг „Смокиня“

Военен самолет падна в Гърция

Андрей Ковачев: Младите поколения на Европа да получат паметта за XX век, за не бъдат лесна жертва на дезинформационни кампании

Министър Димов ще се съобрази с днешното решение на ВАС за отмяна на промените в действащия план на НП „Пирин“

Кейн аут за 2 месеца, бранител в ареста

Увеличават учителските заплати с 20% в Бургас

Шефът на „Гранична полиция“: Въвод не е правен на либийския танкер „Бадр“

Григор: Не очаквах толкова българи по трибуните

Пожар пламна зад двете болници в Благоевград Огънят тръгнал от неизползваеми цистерни за гориво

Министър Маринов: Полицаите се намесват при престъпност, не я определям по етнически принцип

Задържаха 63-годишна жена, убила 73-годишния си съпруг след скандал в село Труд Опитала да прикрие следите за престъплението и отишла на работа

Самоубийствена атака в Манбидж, отговорност пое ИДИЛ Загинали са американски военен и други 14 души

Община Бургас организира състезание по английски език за всички второкласници

Върнаха обвинението за убития от командос полицай заради жена

Забравеният Атанас Пацев

Коледна изложба подредиха асеновградските художници

По традиция и тази година художниците на Асеновград подредиха коледната си изложба във фоайето на Градската библиотека, където почитателите на изобразителното изкуство бяха посрещнати с галерия от цветове и усет за красотата и непреходността на творческия дух.

24pl4036-asenovgrad-koledna-izlojba1Изкуствоведът и уредник в Градската художествена галерия в Пловдив Вихра Григорова откри изложбата и запозна присъстващите със съдържанието на експозицията, включваща живопис, натюрморт, акварел, пластики и приложни изкуства. Над 80 творби изложиха 20 художници, от които и трима гостуващи – Елица Гигова, Емил Белев и Мартин Маринов.

В тях преобладават пейзажите от Асеновград и околностите му. С много усет са пресъздадени и фигурални композиции за станимашкия бит.

„Тези творби са с различни жанрове, с различни техники, с различни стилове и показват пъстрото лице на художническата общност“, посочи Вихра Григорова. Изкуствоведката обяви, че Община Асеновград откупува картина – пейзаж с наименование „Райковската махала“ на художника Борис Николов. Той е творил преди повече от 1/4 век и сега семейството му решава отново да представи неговите картини.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.