Прасе с африканска чума е отстреляно в землището на Стралджа

Извънредна среща на върха на ЕС на 20 февруари за бюджета

„Белингкат“: Човекът от записа по случая „Гебрев“ е участвал в отравянето с „Новичок“ срещу Скрипал

Ново силно земетресение разтърси Турция

Фейсбук се срина в редица страни

Прокуратурата разследва случая с мъртвата риба в река Марица

Алпинистът, пострадал край водопада Рилска Скакавица, е с фрактура на бедрена кост Мъжът е стабилизиран, съобщават от УМБАЛ "Св. Анна"

Пащърнакът усилва имунитета Може да се консумира и суров, и сготвен

САЩ евакуира със самолет всички свои граждани и дипломати от района на Ухан в Китай

Трима демонстранти са убити в Ирак

Започна спешното заседание на НКП на „Левски“

Спасяват пострадал турист на Скакавишкия водопад с хеликоптери, транспортират го в болница

Над 5 хиляди души са заболели от грип за една седмица у нас

Китай спира груповите екскурзии в чужбина и страната

Полицията в Пловдив с масирани проверки на месопреработватели Разследват хранително предприятие за незаконен добив на подпочвени води

Коледна изложба подредиха асеновградските художници

По традиция и тази година художниците на Асеновград подредиха коледната си изложба във фоайето на Градската библиотека, където почитателите на изобразителното изкуство бяха посрещнати с галерия от цветове и усет за красотата и непреходността на творческия дух.

24pl4036-asenovgrad-koledna-izlojba1Изкуствоведът и уредник в Градската художествена галерия в Пловдив Вихра Григорова откри изложбата и запозна присъстващите със съдържанието на експозицията, включваща живопис, натюрморт, акварел, пластики и приложни изкуства. Над 80 творби изложиха 20 художници, от които и трима гостуващи – Елица Гигова, Емил Белев и Мартин Маринов.

В тях преобладават пейзажите от Асеновград и околностите му. С много усет са пресъздадени и фигурални композиции за станимашкия бит.

„Тези творби са с различни жанрове, с различни техники, с различни стилове и показват пъстрото лице на художническата общност“, посочи Вихра Григорова. Изкуствоведката обяви, че Община Асеновград откупува картина – пейзаж с наименование „Райковската махала“ на художника Борис Николов. Той е творил преди повече от 1/4 век и сега семейството му решава отново да представи неговите картини.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.