Коледна изложба подредиха асеновградските художници

По традиция и тази година художниците на Асеновград подредиха коледната си изложба във фоайето на Градската библиотека, където почитателите на изобразителното изкуство бяха посрещнати с галерия от цветове и усет за красотата и непреходността на творческия дух.

24pl4036-asenovgrad-koledna-izlojba1Изкуствоведът и уредник в Градската художествена галерия в Пловдив Вихра Григорова откри изложбата и запозна присъстващите със съдържанието на експозицията, включваща живопис, натюрморт, акварел, пластики и приложни изкуства. Над 80 творби изложиха 20 художници, от които и трима гостуващи - Елица Гигова, Емил Белев и Мартин Маринов.

В тях преобладават пейзажите от Асеновград и околностите му. С много усет са пресъздадени и фигурални композиции за станимашкия бит.

"Тези творби са с различни жанрове, с различни техники, с различни стилове и показват пъстрото лице на художническата общност", посочи Вихра Григорова. Изкуствоведката обяви, че Община Асеновград откупува картина - пейзаж с наименование "Райковската махала" на художника Борис Николов. Той е творил преди повече от 1/4 век и сега семейството му решава отново да представи неговите картини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства