Коледни играчки за продан сътвориха хора с увреждания в Монтана

Изложба-базар на коледни сувенири и играчки подредиха възпитаниците на Дневния център за пълнолетни с увреждания в Монтана. На масите ентусиазираните майстори сложиха пъстри картички за Рождество Христово и Нова година, украси за елхи, джуджета и дядо Коледовци от шишарки и всякакви весели изделия, посветени на наближаващите празници.

„Това е 13-тата поред новогодишна изложба-базар на младежите от Дневния ни център. В продължение на три месеца – от септември досега, в часовете по трудова терапия с помощта на специалистите ни те изработиха творбите с много труд, желания и любов. Всеки ще може да отнесе в дома си частица от празничното настроение, с което са създадени тези произведения. А с получените от продажбите средства центърът ще закупи нови материали за заниманията по трудова терапия!”, каза директорката Калинка Миронова.

В Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в Монтана има 14 младежи на възраст от 18 до 37 години, а в центъра за деца с увреждания 36 малчугана. За всички тях се грижат 18 души персонал. „Има още доста желаещи да бъдат приети в двата центъра, но персоналът е недостатъчен!”, споделиха социалните работници. В дните преди Коледа в двата центъра пристигат много подаръци от дарители от града и цялата страна. „Възпитаниците ни ще имат хубави празници!”, споделиха експертите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони