Коледни лампички запалиха два апартамента

Коледни лампички, оставени без надзор, подпалиха перде в апартамент в Шумен, а от там се запали и друго жилище. Инцидентът станал в нощта срещу неделя на ул."Дедеагач" 13 в Шумен. Виновникът Петко А. /60 г./ първо бил задържан в ареста, а сега е настанен в психоболницата в село Царев брод, научи "Труд".

Пламъците лумнали в жилището на 5-ия етаж, а сигналът бил подаден от съседите над него, които усетили огъня. Те съобщили, че най-вероятно вътре е собственикът и пристигналите огнеборци започнали да го издирват и да гасят. Вътре обаче не открили никой. Потушили пламъците с 8 тона вода.

Още докато огнеборците били на място, Петко се върнал подпийнал. Бил задържан в ареста, защото имало съмнения, че може да бъде опасен за себе си и околните. В неделя той обяснил, че украсявал стаята с коледни лампички. Не дал информация откъде ги има. Възможно е да са намерени изхвърлени и неизправни. Нанесени са щети по двата апартамента.

Жилището на виновника било пълно с всевъзможни боклуци. Преди седмица същият шуменец беше засечен да влиза в голям хранителен магазин посред нощ и да краде шоколадови бонбони.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони