Колекционер получи подарък череп на дете от гробар

Череп на дете е намерен в къща в Бирмингам и трябва да бъде върнат отново в гроба, откъдето е взет пише "Дейли Мирър".

Детективи се натъкнали на "находката" след сигнал на жена, чиито "ексцентричен" мъж получил черепа като подарък от гробар. Черепът на детето е бил в дома на семейството в продължение на повече от 30 години.

Разследването разкрива, че намереният череп е бил на дете на възраст между 4 и 9 години, починало преди близо цели 300 години - между 1692 и 1944 година. Полът на детето не е установен.

Местните власти призовават черепът да бъде върнат на мястото му в гробището в Йоркшър, откъдето е бил изровен.

Полицаи описват като "странен" дома на семейството, където бил съхраняван черепа. Детектив Джон Гарбът описва къщата в доклад: "Къщата изглежда странно, входната врата е покрита с черен воал. Отвътре тя е в готически стил и  изглежда зловещо", пише детективът.

Следователите разкриват, че съпругът на госпожа Марша бил ексцентричен мъж, който обичал да колекционира странни предмети. Той имал интерес да събира страховити вещи, по-специално - човешки черепи.

Съпрузите са заедно от 40 години. Госпожа Марша разказва, че мъжът й получил черепа като подарък от гробар преди 40 години, когато семейството живеело в къща в Йоркшър.

Черепът ще бъде изследван в университета в Дънди. Предстои да бъде взето решение какво ще се случи с него.

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл