Колин Фърт: Боят ни с Елтън Джон беше епичен

Колин Фърт е един от най-успешните и уважавани британски актьори. Той е носител на „Оскар“ за главна мъжка роля в „Речта на краля“ от 2010-а година и притежава още десетки престижни номинации и награди. Фърт олицетворява идеята за елегантния и изтънчен британец, който може да звучи атрактивно, дори и когато не произнася най-добре написаните реплики под слънцето. Колин Фърт е една от звездите в шпионската екшън екстраваганца „Кингсмен: Златният кръг“, който се върти и в българските кина и е един от най-масивните хитове на сезона.

В продължението на „Кингсмен“ Колин Фърт отново Хари Харт, който се отървава на косъм от смъртта и е готов да раздава сурова справедливост отново. Фърт навлиза в период от своя професионален актьорски живот, в който на хоризонта му изплуват все повече продължения. Той не е имал намерението да става така, не го е планирал, но в крайна сметка точно това се случва. Колин Фърт е на върха на славата си след две изключително успешни продължения на „Дневникът на Бриджит Джоунс“, а в момента снима и втората част на хитовия мюзикъл „Мамма Миа!“.

Но несъмнено едно бижу в тази корона от продължения е завръщането му в образа на Хари Харт от „Кингсмн“. Елегантният британец Фърт е роден за персонажи като този изискан, софистициран майстор на качествения шпионаж. Феновете се опасяваха, че героят на Фърт няма да се появи във втората част, след като беше застрелян в главата, но режисьорът и съсценарист Матю Вон реши да го върне от мъртвите. „Винаги съм вярвал, че отново ще бъда в играта и все ще се намери начин да участвам в „Кингсмен: Златният кръг“ - филм, който вярвам, че ще бъде достойно продължение на оригинала. Казаха на екипа, че няма как да се справят без мен с полушеговит тон. Но истината е, че нямаше предварителен план да се завърна докато снимахме първата част. Говорих си с режисьора Матю Вон тогава и той ме увери, че моят персонаж определено е мъргъв. Но аз продължих да си мисля, че все пак нямаме кадри на трупа ми отблизо, няма сцени на погребение и бях сигурен, че има пространство за маневри в посока на моето завръщане. Но не съм сигурен, че това е било голямо притеснение за Матю. Всички в екип се разбираме много добре, развихме прекрасни отношения и аз си казах, че съм част от отбор, който работи. Удоволствието ми от работата с тези хора допълнително увеличи желанието ми да се намери някакъв начин да участвам и във втората част“, разказва Фърт.

В продължението Хари отново се събира със своето протеже Егси, изиграно от Тарън Еджъртън и се озовава в компанията на няколко нови лица, включително колекция от сочни и свежи образи, пресъздадени на екрана от имена като Чанинг Тейтъм, Джеф Бриджис, Хали Бери и Джулиан Мур.

Колин Фърт работи здраво като актьор още от 80-те години на миналия век, но досега никога не е повтарял роли докато не идва момента за продължение на смазващия романтичен хит „Дневникът на Бриджит Джоунс“. „Вече почвам да се повтарям, навлизам във фазата на продълженията, която пък прегърна кариерата ми някак си неочаквано, неусетно и неосъзнато. В известен смисъл осъзнах, че съм преследван от миналото си. Все пак ми се иска да вярвам, че щом правим продължения значи хората наистина са харесали първите филми“, смята носителят на „Оскар“.

Актьорът твърди, че завръщането в ролята на Марк Дарси от „Дневникът на Бриджит Джоунс“, която пък е намигване към легендарната му изява като Мистър Дарси в екранизацията на „Гордост и предразсъдъци“ на BBC е било напълно достатъчно за него: „Продълженията не са нещо, което търся целенасочено. Напълно ми е достатъчно да играя образи, които приличат на други образи. Но в „Кингсмен“ нещата са малко по-различни. Усещането е друго. Сякаш това е един дълъг проект във времето, а не отделни част на някаква поредица. Мисля, че в момента се намирам в „Кингсмен“-периода на моята актьорска кариера.“

За Колин Фърт все още е шокиращо, че в контекста на „Кингсмен“ и на 57-годишна възраст той всъщност се доближава до профила на голяма екшън звезда: „Никога нямаше да предположа, че ще стане така. Смятах, че ще играя костюмни роли до края на живота си и никога никой не би искал от мен да вляза във физически натоварваща роля. Най-малкото си мислех, че ако ще се снимам в преследвания с коли, престрелки и бойни сцени, то това ще стане преди 30 години, а не сега. Но ето, че се получи – станах екшън звезда на 57 години“.

Колин Фърт няма проблеми с напредването на годините, но споделя, че нещата се променят, когато стигнеш дотам, че хората да те сравняват с много по-младата ти версия и да се питат възможно ли е това да е един и същ човек.

Един от най-забавните моменти по време на снимките на „Кингсмен:Златният кръг“ е, когато е трябвало да участва в бойна сцена с легендарната музикална звезда сър Елтън Джон: „Боят с Елтън беше чудесен. Направо не може да повярвам, че снимам екшън сцена с Елтън Джон. Трябваше да се ощипя, за да се уверя, че не сънувам“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта