Циврим за Париж, а църквите ни сиротни… Изтича ли времето на катедралите?!

Двама души са пострадали при катастрофа в Благоевград

Кралят на циганската цигулка идва в България Роби Лакатош ще взриви с класика, джаз и чардаша публиката във Варна

Партията на Ердоган с нов опит за отмяна на резултата от изборите в Истанбул

Световни лидери осъдиха атаките в Шри Ланка

Община Павликени финансира наградата „Никола Гюзелев“

Стоев: Преднината дава спокойствие на „Лудогорец“

Избирателната активност, в първите часове на балотажа в Украйна, е по-висока

Де Бройне може да пропусне дербито

Тимът на Костов с победа в Казахстан

Президентът Радев изрази съболезнования на президента на Шри Ланка

Фиданка от най-старото българско дърво бе засадена в подножието на Царевец Част от Гранитския дъб ще расте в двора на храма „Св. Иван Рилски“

Роналдо счупи нов рекорд

Шри Ланка въведе полицейски час и спря достъпа до социални мрежи

Опашка за върбови клонки пред “Св. Неделя“ (СНИМКИ)

Колко ниско може да падне Америка Как може демокрацията да се защитава с нацистки флагове

Тръмп скицира страната в 140 знака

Завършил съм Университета на Вирджиния в Шарлътсвил. Там, където в петък имаше демонстрация с факли на Ку Клукс Клан, където скандираха расистки лозунги и нацистки призиви – там навремето съм чел книги в библиотеката.

Всичко това се разигра в кампуса на Университета на Вирджиния, който студентите наричат просто “Ливадата”. Основател на университета е Томас Джеферсън, автор на американската Декларация за независимост и трети президент на САЩ.

“Мистър Джеферсън”, както хората в Шарлътсвил и до ден-днешен наричат видния си съгражданин и основател на университета, е бил многостранна и противоречива личност. Той самият смятал робовладелството за “временно, ала необходимо морално зло” и сам притежавал роби, но въпреки това в Декларацията за независимост включил следното изречение: “Всички хора са създадени равни.”

Стомахът ми се преобръща, когато гледам тези безсрамни и низши духом хора, които сега оскверняват наследството на университета на Томас Джеферсън. Тези фанатици изпитват агресивни чувства, които сами не разбират – ето защо насочват омразата си към всичко онова, което смятат за чуждо. У мен лично това буди спомени за 11-ти септември. Как така с нацистки знамена “защитават демокрацията”?

Какво ли накара всички тези хора от различни краища на страната да дойдат в университетския град Шарлътсвил, за да “защитават демокрацията”, развявайки нацистки знамена?

Отговорът гласи: причина за всичко това е решението на демократично избрания Градски съвет да отстрани една статуя на генерала от Гражданската война Робърт Лий. Той командваше войските на Южните щати, които тогава се бореха за запазване на робството.

Само за седем месеца един президент, който влезе в Белия дом против волята на мнозинството, успя да скицира модела на новата, оглупяла и сляпо набожна Америка. Скицира го с непрестанните си, противни и тъпи излияния с дължина от 140 знака.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (13)

  1. Тоя Джеферсън е неотразим неолиберал, който живее в 400 кв. Къща далече от негърските квартали и се прави на либерален алтруист изпълнявайки съзнателно или не директивите на скритите гуру, подготвяйки излизането на петата раса. Тя ще бъде над всички и то за винаги. Онзи с мустаците се опита да покаже пътя, но скритите гуру му отрязаха квитанцията и вече 75 години ни учат, че сме еднакви, че независимо дали боцкаме или ни боцкат мъжете може би ще почнат да раждат. Защо има нацистки знамена сега, а когато още нямаше Клинтън и черните беряха памук та пушек се вдигаше знамена нямаше? Нямаше, защото нямаше нужда. Има си закони в природата открити от съплеменници на тези гуру. Например, че всяко действие си има равно по сила и обратна посока противодействие. Значи нещо е провокирало откровенното противодействие. Какво ли е то? Дали нямаме подобна ситуация в Асеновград? Но ние нямаме откровен рафиниран простак за президент (само министър председател),който плаче за импийчмънт. Това е първата Бяла лястовица, помнете. Ония са прости и не знаят например къде е Северна Корея, но са достатъчно червени вратове да знаят как да си опазят децата от наркотици, рап, насилие, мързел, болести и паразитен начин на живот.

  2. АМЕРИКА Е МИКСЕР НА ГЕНЕТИКА И ИДЕ…!!! Положение “ вне игрьй “ …!!! Будь Здоров, Дон Педро, от бурето на барута.

  3. ККК историята се повтаря.Първият път,като трагедия, втория път ,като фарс.

  4. А какво ще кажете за фашиста ПОРОШЕНКО и хунтата в Украйна. Нали същите фашисти спретната майдана. Долу ПОРОШЕНКО! Да живее свободна Украйна! ПУТИН докога ще го търпиш?

  5. Казах ли ви преди време,че русофоба бож.михайлов и едно изречение да напише-то задължително ще против нашата освободителка?Майката на божо беше проститутка и пускаше срещу пет лева на който й поиска.Бащата на русофоба-никой не го знае.И да го питате Божидар няма как да ви отговори.Иначе Америка нищо лошо никому не е сторила.Няма за какво да се срамува.

  6. МИКСЕР НА ГЕНЕТИКА И ИДЕИ…!!! Будь здоров ,фьйпить и пошли боротъся с чьертом

  7. Батальона се строява, всеки си преглежда арсенала…!!! Будь здоров, от трън, та на глог.

  8. Мислех , че съм сам , но сега зная , че и в USA има такива като мен и вече съм по-споко.Бъдещето на човеците е – фашизъм ! Редът, законноста , поставянето на всеки / цветен,черен, циганин , арабин /там където му е мястото ще възможно само при фашистко управление.Не националсоциализъм а ,фашизъм!

  9. Американските и руски народи не са врагове, а приятели…, който го отрича лъже…!!! За Политиците не знам, защото те за Жив Зян, па в добава и Срам…!!! Боко Тиквето води хорцето…Един сал Валерката остана , та на Тиквето Боко пристана …с гей кама сутра или. Не…все си е добре …!!! Дон Педро, /грабете и правете любов, а не война…!!!/

  10. Не знам дали е точно фашизъм , но Чудомор и аз изпивядвам тези идеи. Само чакам удобния момент.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.