Две нови огнища на Африканска чума при домашни свине за първи път в област Русе

Искат да се забрани достъпът на гъбарите в горите

Прокуратурата постанови задържане под стража на шведа-автокрадец Кристофер Андерсон нямал шофьорска книжка

БСП – София с кандидати за кметове в още 5 столични района

Започва фестивалът „Дни на куклите”

Министерство на културата: Строителят на Ларгото да отстрани проблемите по обекта Ще предявим съдебен иск при отказ да се премахнат повредите, каза Боил Банов

Турски отбор подписа с грешен футболист

Горанов: Свидетели сме на най-сериозната досега хакерска атака у нас

Илияна Йотова за речта на Урсула фон дер Лайен: Повече емоции, отколкото отговори!

„Червени“ фенове окупираха черногорски курорти

ЦСКА с променлив успех в бивша Югославия

Пастир би и докара до кома възрастната си приятелка

Президентът Радев награди посланика на Израел у нас с орден “Мадарски конник“ (СНИМКИ)

Владислав Горанов и Младен Маринов ще отговарят в парламента за хакерската атака срещу НАП

Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов се връща в парламента

Командироват още гранични полицаи заради тежкия трафик на гръцката граница Министърът на вътрешните работи инспектира ГКПП "Кулата"

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов направи изненадваща инспекция на ГКПП-Кулата в късния следобяд. Опашка от автомобили в този ден от седмицата няма, но от петък се очаква пункта отново да бъде атакуван от хиляди автомобили с туристи поели за уикенда към Бяло море в Гърция.

Маринов бе придружен от главния секретар на МВР Ивайло Иванов. Те се запознаха на място със създадената организация на работа, когато има опашки на пункта. Той обаче заяви, че ще изпрати повече гранични служители , които да работят направо на трасето. И ще осигури допълнително мобилни устройства или тъй наречените електронни четци, с които се обработват документите.

За да става по-бързо проверките ще се правят направо на опашките. Така министър Маринов се надява да се подобри организацията и да не се стига до дълго чакане на пункта в жегавите часове. Отделно от това отново се напомня на родителите,които пътуват с деца, да носят копия на декларациите.

„Ние от МВР ще направим всичко възможно да се облекчи трафика, ще има отделно хора преди пункта,които да насочват трафика-на коридор за граждани на ЕС ,за граждани от трети страни и за камиони, заяви главния секретар Иванов.

Разбирам,че всички пътуващи са затруднени, но сигурността също е много важна. От вчера имаме случай, при който на вход в камион с дини са намерени петима нелегални мигранти. Това е втори такъв случай, коментира и министър Маринов.

Обещано бе, че ще се обработват няколко автомобила едновременно с мобилни устройства, за да се облекчи трафика. Инспектиращите допълниха, че при добро желание и от гръцка страна има какво да се подобри в организацията.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.