Командир на взвод бе глобен от съда с 1000 лева за смъртта на малко куче

Командир на взвод в ямболско формирование получи от Военния съд в Сливен глоба от 1000 лева за проявена жестокост към гръбначно животно. Армеецът замерил с камък малко куче и причинил смъртта му, съобщиха от съда.

Инцидентът е станал на 21 март рано сутринта, докато кадровакът отивал на работа в поделението. Близо до КПП-то бил нападнат от безпризорно женско куче, което го захапало за крачола. Афектиран, той започнал да замерва с камъни малките кучета, които женската отглеждала наблизо, под изоставен наблюдателен пост. Свидетели се намесили и го спрели. Обадили се на военната полиция и на общината в Ямбол.

Ветеринари пристигнали, упоили майката и заедно с кученцата ги транспортирали до приют. Един от запратените камъни улучил смъртоносно едно от кутретата. Военният съд е преценил, че заради добрите характеристични данни на подсъдимия по време на 16-годишния му стаж в армията, той трябва да бъде освободен от наказателна отговорност и да му бъде наложено административно наказание. Решението вече влезе в сила.

Коментари

Задължително поле