Комисар Ивайло Иванов: Влошени семейни отношения са причина за убийството в "Павлово"

Влошени семейни отношения са причина за убийството в столичния квартал „Павлово”. Родителите са се развели и имаме данни за извършване на агресия от страна на убития. Това са данни, които следва да се проверят, заяви по време на брифинг директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов относно задържания 24-годишен младеж за извършеното в събота убийство в столичния кв. „Павлово“ .

От събраните по делото доказателства става ясно, че убийството е извършено около 01.00 часа през нощта на 4 ноември. Синът е отишъл в дома на баща си, позвънил на вратата, бащата я е отворил, а той от своя страна е нанесъл множество прободни рани, довели до кръвозагуба, а в впоследствие и до смърт.

Започнахме да работим със задържания в събота, обясни старши комисар Иванов. "Начинът на извършване на престъплението ни насочи, че то може да е извършено от близък човек, защото нямаше взломяване. Починалият беше по бельо, което означава, че е отворил вратата на някой познат”, посочи той.

Според разследващите органи причина за убийството са влошени семейни отношения. За извършителя има данни, че преди да извърши убийството е употребил наркотични вещества от различен вид. Същата вечер е бил в компания със свои приятели, с които е споделил, че има намерение да убие баща си, но никой от тях е възприел казаното от него на сериозно.

Задържаният не е осъждан, а единствената му криминална проява е била през 2007 година, когато е бил още непълнолетен и е свързана с извършени хулигански действия.

Старши комисар Иванов потвърди, че убитият е син на директорката на училището, където е учел задържаният за убийството в „Борисовата градина” Йоан Матев. „Починалият е неин син, а евентуалният извършител – неин внук, но категорично няма връзка между случаите”.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право