Комисар Тенчо Тенев: Несъобразена с времето скорост е версията за катастрофата край Драгичево

Един от пострадалите е с опасност за живота, съобщи шефът на "Пирогов"

Привечер микробус със работници се обърна по таван на пътя между Драгичево и Владая. Катастрофата е станала в час пик при мокро пътно платно. Шофьорът на микробус е изгубил контрол докато се опитвал да изпревари по-голям бус.

Все още водачите си мислят, че управляват на сух асфалт. При тази мокра настилка вероятността за ПТП е по-голяма, отколкото при сух асфалт. Това коментира комисар Тенчо Тенев, началник на „Пътна полиция“, СДВР.

Директорът на спешния център към столичната болница „Пирогов“ проф. Балтов заяви пред БНТ, че единият от пострадалите при катастрофата е с опасност за живота, а останалите двама приети в болничното заведение са в стабилно състояние. Той отбеляза, че през вчерашния ден са приети 154 пациенти, като една жена е в много тежко състояние заради катастрофа.

Вторият пациент, който е на 53 години, е с гръдна травма с множество гръдни травми. Най-младият пациент на 25 години има счупване на петата и извадено рамо, което беше наместено по спешност, коментира проф. Балтов.

Не се знае дали шофьорът на буса е сред приетите в „Пирогов“, тъй като пациентът с опасност за живота е бил приет в тежко шоково състояние и не му е била снета анамнеза, отбеляза проф. Балтов.

Засега няма информация за останалите пострадали .

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България